Jön az új Chromeo-lemez

2013.09.10. 15:50, Frontrecorder

chromeo.jpg

White Women - ez lesz a címe a Chromeo soron következő, még idén megjelenő negyedik albumának, amelyből ma tett közzé egy rövid előzetest a kanadai electrofunk-duó. Mutatjuk, és mellé egy magyar Chromeo-remixet is.

A szintetizátoros-talk boxos P-Thugg (a libanoni születésű Patrick Gemayelés az énekes-gitáros Dave 1 (David Macklovitch, az élvonalbeli dj-producer A-Trak bátyja) gyerekkoruk óta barátok, tizenévesen kezdtek együtt zenélni, a Chromeót 2002-ben hívták életre. A kiváló zenészi és komikusi vénával megáldott duó (ránézésre lehetnének az elektronikus tánc-/popzene Stan és Panja) bemutatkozó albuma (She's in Control) 2004-ben jelent meg, és ugyan nem keltett különösebb figyelmet, viszont a lemezről a Needy Girl című dal átütő sikernek bizonyult világszerte, megalapozva a Chromeo népszerűségét. A Fancy Footwork címmel 2007-ben kiadott második albumon sorjáztak a fülbemászó és táncra késztető slágerek (Tenderoni, Fancy Footwork, Bonafied Lovin'Momma's Boy), akárcsak a 2010-es, minden korábbinál poposabb, helyenként már-már giccsesbe hajló Business Casualon (Hot Mess, Night by Night, Don't Turn the Lights On, When the Night Falls). A Chromeo - "az emberiség kultúrájának legsikeresebb arab-zsidó összefogása", ahogy magukról mondják - gyakorlatilag a nyolcvanas évek szintetikus alapú funk-, R&B-, és popzenéjét teremti újra a maga módján, e jellegzetes hangzásvilág iránti értő rajongással és jó adag iróniával, a dalaik fő témája pedig a női nem meghódítása, hol romantikus, hol macsós nőcsábász szöveggel (ami persze póz). 

A hároméves periodicitást követve idén érkezik a duó negyedik albuma, ám egyelőre nincs még pontos megjelenési dátum, csak a White Women lemezcím és egy teaser az első kislemezdal, a lezserül funkos Over Your Shoulder klipjéből:

Ez pedig a bevallottan nagy Chromeo-rajongó budapesti Thomas Mark duó egy hónappal ezelőtt közzétett, de most igazán aktuális remixe kanadai kedvenceik Night By Night című számából, 90s eurodance-es csavarral:

Címkék: chromeo
https://recorder.blog.hu/2013/09/10/jon_az_uj_chromeo-lemez
Jön az új Chromeo-lemez
süti beállítások módosítása