Ákos széttekert szintipopba küldte a Compact Discót (remixpremier)

2013.09.06. 16:00, rerecorder

adamtemesi_compactdisco_re-born_2012IMG_3861-Edit.jpg

Ákos tavaly őszi szintipopos szólólemeze (2084) megjelenésekor mesélte a Recordernek, hogy mennyire élvezi a nyolcvanas évekbeli hangszerekkel való játékot, így annyira nem volt meglepő, hogy a Hurts Miracle című év eleji friss dalából két remixet is készített, most pedig egy már régóta meglévő jó viszony keretében a most ötéves Compact Disco nyári slágeréből gyúrt egy sötétebb, fortyogóbb, 3:20-nál bedurvuló, ki- és megtekert szintis remixet. Premier!

ákos.jpgÁkos és a Compact Disco tagjai az MTV Icon Ákosnak szentelt 2010-es műsorán találkoztak először, ahol Ákos gratulált a Compact Discónak az Indiántánc és a Minden, ami szép volt feldolgozások miatt, aztán néhány hónappal később Begiék már egy Ákos-remixen dolgozhattak: "tetszett neki, amit az MTV Icon koncerten bemutattunk, és ennek köszönhetően ránk bízta A fénybe nézz egyik remixváltozatát, majd később újra felkért minket az Előkelő idegen című dalának átértelmezésére" – meséli Begi.

A COMPACT DISCO TÉLI SLÁGERÉNEK IS NÁLUNK VOLT A PREMIERJE.

Pál Gábor – a Compact Disco billentyűse – szerint megtisztelő Ákos hozzáállása: "soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer fordul a kocka. Amikor készült a We Will Not Go Down, megmutattunk egy munkaverziót Ákosnak. A turnéja közepén egyszer csak jelezte, hogy szeretné széttekerni a nótát, mi meg örömmel adtuk oda a sávokat és vártuk kíváncsian a végeredményt. Ez szerintünk nagy szó, meg is voltunk illetődve, hiszen ő nem gyakran csinál ilyet."

Ákos pedig így mesél a közös munkákról és erről a mostani remixelésről: "egy fesztiválfellépésen találkoztunk, nagyon jó viszonyban vagyunk, régóta szerettem volna viszonozni a nekem készített korábbi munkáikat. Szerettem volna izgalmas, mai, ugyanakkor számomra fontos zenei hatásokat felvillantó átiratot készíteni. Szerintem a remixnek akkor van értelme, ha elüt az eredetitől, új megvilágításban, másik oldaláról próbálja megmutatni a dalt."

és akkor a Compact Disco-féle We Will Not Go Down Ákos-remixe:


a dal eredetije:


a Hurts-féle Miracle Ákos Eighties Remix-e:


ez pedig Ákos 2084 című tavalyi szintipopos lemezének legjobb dala, a Veled Utazom:

https://recorder.blog.hu/2013/09/06/akos_szettekert_szintipopba_kuldte_a_compact_discot_remixpremier
Ákos széttekert szintipopba küldte a Compact Discót (remixpremier)
süti beállítások módosítása