Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Heti Top 10: a legrázósabb twerking videók

2013.09.01. 21:31, Frontrecorder

bubblebutt.jpg

Az MTV múlt vasárnapi díjkiosztójáig a világ nagyobbik részének fogalma sem volt arról, hogy létezik a twerking, de a gálán a mindössze testszínű bikinit viselő Miley Cyrus tett róla, hogy mindenki megtanulja (az énekesnő állítólag két éve gyakorolja ezt a táncformát, és korábban a We Can't Stop című új dalának klipjében, sőt egy rapper koncertjén spontán jelleggel is bemutatta a tudását). A Robin Thicke ágyékához dörgölőzve előadott terpeszben pucsítós sebes seggrázása - azaz twerkölése - óriási felháborodást keltett az amerikai szülői szervezetek körében, és ahogy az lenni szokott, azonnal mémmé lett (a híres festményeken twerkölős a legviccesebb), a jelenség pedig bekerült a tömegmédia és a köznyelv szótárába. Utóbbiéba olyannyira, hogy a héten az Oxford English Dictionary az egyébként etimológiailag máig tisztázatlan eredetű (legvalószínűbben a twist, azaz csavarás, tekergés és a jerk, vagyis rángás, rázkódás szavak összevonásából született) twerk szót hivatalosan is elismerte, mint létező angol kifejezés, így definiálva: "előrehajolva, terpeszállásban, a csípő kinyomásával szexuálisan provokatív módon táncolni populáris zenére". Hogy mindezt hogyan lehet nagyon forrón művelni, azt szemlélteti e heti top 10-ünk olyan videoklipekből, melyekben hardcore twerking látható.

twerking.jpg

10. How to Twerk

Ez ugyan nem videoklip, hanem egy twerking oktatóvideó, méghozzá a legnépszerűbb. Az alapokat mutatja be, a haladó szint az valami ilyesmi (a pornó határát súroló szint a farpofák "tapsoltatásában" pedig ez). Ha pedig már itt tartunk, az első számú internetsztár twerk-tánccsapat a 2005-ben alakult Twerk Team, amely 2009 óta tölti fel a YouTube-csatornájára az újabb és újabb akrobatikus seggrázós koreográfiáit.

9. Lil Jon & The East Side Boyz: Get Low

Ebben a 2003-as crunk-slágerben már egész komoly twerkölés látható (és rúdtánc meg női vizes box is)  A számban közreműködik a Ying Yang Twins atlantai hiphop duó, akiknek Whistle While You Twurk című twerk-témájú bemutatkozó kislemezdala 2000-ben bejutott a hiphop/R&B-lista top 10-ébe. Behajolós témában lásd még Ludacristől a How Low-t 2010-ből.

8. Busta Rhymes feat. Nicki Minaj: Twerk It

Az elmackósodott Busta Rhymes új számát a seggrázást ugyancsak kultiváló jamaicai dancehall-kultúra és zene ihlette (a producere Pharell Williams volt, aki úgy tűnik, még nem felejtette el, hogyan kell egy Neptunes-féle alapot odatenni). A twerkölésre felszólító dal klipjében a pláne, hogy lassítva mutatja a kitolt riszálást. Kivéve, amikor Nicki Minaj rázza.

7. Ciara featuring Nicki Minaj: I'm Out

És ilyen, amikor Minaj - aki már 2011-ben, ebben a videóban bemutatta, mire képes a gyors fenékmozgatás terén - az űrben twerköl, a szakítós bulit tartó Ciarával.

6. Cali Swag District feat. Tee Flii: Twerk It 

A kaliforniai hiphop trió 2010-es bemutatkozó dalával (Teach Me How T Dougie) rögtön egy új táncőrületet és internetes mémet robbantott ki, így nem meglepő, hogy a twerkre is rácuppantak. Ebben a klipben a tánc autó motorházra ráhajolós válfajából kapunk bemutatót.

5. Diplo feat. Nicky Da B: Express Yourself

Diplo a twerkölést népszerűsítő mozgalom önjelölt vezére (hogy elkötelezettsége mennyire őszinte rajongásból fakad vagy csak tudatos hype-generáló póz, jó kérdés), aki ezelőtt hirdetett már twerk fotópályázatot, szeptember 1-jére pedig twerkölő világrekord kísérletet, ami a New York-i Electric Zoo fesztivál zárónapján zajlott volna, de lefújták a teljes vasárnapi programot több kábítószeres haláleset miatt). A twerking-őrület egyik katalizátora pedig tavalyi EP-je címadó dalának, az Express Yourselfnek autentikus környezetben, a tánc őshazájának tartott New Orleansban forgatott klipje volt. (A klipben a twerk - Diplo által favorizált - kézen állós, falhoz támaszkodós válfaját művelik. Az EP-ről amúgy egy másik dal, a Butter's Theme klipje is a ringó fenekek körül forog.) 

4. Major Lazer: Bubble Butt

Diplo zenekara, a Major Lazer koncertjeinek/dj-fellépéseinek is állandó showeleme a twerkölés (hivatásos táncoslányok vagy a közönség vállalkozó kedvű tagjai által), amit a formáció a legutóbbi klipjében emelt parodisztikusan abszurd szintre:

3. Spice: Twerk

A jamaicai dancehall-énekesnő Spice (Grace Hamilton) klipjében tömeges twerkölés zajlik, egy egész szurkolócsapat riszálja kihívóan. (Twerk-mániás jamaicai dancehall-klip témában idekívánkozik ez a videó is.)

2. Lady: Twerk

Ezzel pedig elérkeztünk a legszemérmetlenebb módon szexuális töltetű twerkölős videoklipekhez."Szereti, ha a seggem vibrál" - rappeli ebben a 2010-es számában affektálós hangján a georgiai születésű Lady (Shameka Shanta Brown) és a klipjében ezt meggyőzően demonstrálja is, egy csapatnyi igencsak hiányos öltözetű táncosnővel egyetemben.

1. V.I.C.: Twerk It 

A Georgiában élő, ghánai származású rapper (eredeti nevén: Victor Grimmy Owusu) tavalyi kislemezdalának videója pedig még ennél is tovább (lejjebb) megy - ez már szoft szex kategória.

+1 Golden Sisters: Twerk Like Miley

Öreglány twerk ftw!

https://recorder.blog.hu/2013/09/01/heti_top_10_a_legrazosabb_twerking_videok
Heti Top 10: a legrázósabb twerking videók
süti beállítások módosítása