Oldschoolosan rockol az új Eminem-szám

2013.08.27. 12:52, Frontrecorder

eminem_1.jpg

Mint azt Eminem tavaly nagyon furmányos módon, a hivatalos merchandise-hoz tartozó baseballsapkán jelezte, 2013-ban új lemeze várható. Most már azt is tudjuk, hogy november 5-én jelenik meg The Marshall Mathers LP 2 címmel a rapper nyolcadik stúdióalbuma, amelyről itt az első kislemezdal, a korai Beastie Boyst idéző Berzerk.

A legvagyonosabb hiphop-nagyágyúk közé sorolt Eminem legutóbbi nagylemeze, a Recovery 2010 júniusában jött ki, az első számú fehér rapper azóta szerepelt a D12 mixtape-jén, egy minialbum erejéig felélesztette Bad Meets Evil nevű közös projektjét a Royce Da 5'9" nevű detroiti fekete rapperrel, közreműködött Dr. Dre I Need A Doctor című számában (ezt mind 2011-ben), illetve szerepelt a kiadójához, a Shady Records-hoz igazolt rapper szupergrup, a Slaughterhouse tavalyi albumán. A címében a nagy áttörést meghozó 2000-es The Marshall Mathers LP folytatását ígérő új album felvételeinek 2011-ben kezdett neki Eminem, olyan producerek/beatmakerek bevonásával, mint DJ Khalil, No I.D., Dre és a Kanye West új lemezét is gatyába rázó Rick Rubin. Utóbbi volt a zenefelelőse a Berzerk című single-nek, amely kemény oldschoolos ütemek + bombasztikus rockriffek kombójával (a hangminta egyébként innen van) nem lógna ki a Beastie Boys vagy a Run-DMC 1986-os albumairól (főleg miután Rubin a producere volt mindkettőnek).

Hasonló zenei formulára épül a két hete közzétett Survival című dal, amely az új Eminem-album mellett a Call Of Duty számítógépes játékban is hallható lesz. 

Ez pedig a Berzerk videoelőzetese, ami (azon túl, hogy a Beastie Boys Gratitude klipjét idézi) egyben a Beats by Dre új felhallgatóinak reklámja:

Címkék: eminem
https://recorder.blog.hu/2013/08/27/oldchoolosan_rockol_az_uj_eminem-szam
Oldschoolosan rockol az új Eminem-szám
süti beállítások módosítása