Nirvana: Heart-Shaped Box (rendezői változat)

2013.08.21. 16:01, rerecorder

nirvana_1.jpg

2011-ben hírdömping volt a Nirvana körül a Nevermind húszéves jubileumi kiadása kapcsán, most kezdődik a hasonló cirkusz az In Utero húszéves újrakiadása miatt. Mi ugyan már megírtuk Kijárat rovatunkban, hogy milyenek voltak a lemez készítési körülményei, de a java csak ezután jön díszdobozzal, Steve Albini eredeti keveréseivel és így tovább. Most például Anton Corbijn a Heart-Shaped Box című felvezető kislemezhez készült videójának rendezői változata került elérhetővé online (eddig csak egy 2005-ös Corbijn DVD-n szerepelt).

A klip rendezői változata nem sokban tér el az eredetitől, kissé több fókusz (vagy fókuszálatlanság) esik a nagydarab, bőrétől megfosztott nőre és a fehérbe öltöztetett kislányra, de a sok pipacs, az élénk színek, a cuki kislány ellenére ez továbbra is minden idők egyik legnyomasztóbb videója maradt.

A nagy In Utero újrakiadás szeptember 23-án jelenik meg, 70 számos lesz, korábban kiadatlan verziókkal, B-oldalakkal, demóval (pl. a Scentless Appreciente, amit 1993 januárjában vett fel a zenekar Rióban) és a két, Scott Litt által átkevert dal (Heart Shaped Box és All Apologies) eredeti Steve Albini verziójával.


a Heart-Shaped Box eredeti, rendezői változata:

https://recorder.blog.hu/2013/08/21/nirvana_heart-shaped_box_rendezoi_valtozat
Nirvana: Heart-Shaped Box (rendezői változat)
süti beállítások módosítása