Freddie Mercury és Michael Jackson három kiadatlan közös dala érkezik 1983-ból

2013.07.31. 11:15, rerecorder

freddie-mj.jpg

Igen, a címben leírtak mind igazak. A Pop Királya és a Királynő énekese közös dalokat rögzítettek 1983-ban, amiket aztán különböző okok miatt soha nem jelentettek meg. Viszont a Time magazin szerint most hamarosan megjelennek a felvételek. Alig várjuk.

Michael+Jackson++Freddie+Mercury+jackson+mercury.jpg1983-ban Michael Jackson feltartóztathatatlanul lépett a csúcsra. Ahol már több pillanatban állt a Queen is Freddie Mercuryval (ők a Hot Space lemezzel léptek új területre az előző évben, de 1983-ban szünetet tartottak a turnézásból). A közös felvételekre Jackson otthonában, a kaliforniai Encinoban került sor, de már ekkor nézeteltérésekbe ütköztek. Jackson mindenképp be akart ráncigálni stúdiójába egy lámát, ami bosszantotta Mecuryt, aki viszont felhúzta Jascksont azzal, hogy "túl sokat kokainozott a nappalimban." A felvételek végül a két világsztár "nehezen összeegyeztethető" időbeosztása miatt nem láttak napvilágot.

A There Must Be More To Life Than This, Victory és State Of Shock című dalokról Mercury azt nyilatkozta egyszer, hogy "nagyszerű dalok, de egyszerűen soha nem volt időnk befejezni azokat, nem voltunk elég ideig ugyanabban az országban soha." A State Of Shock-ot Jackon végül a testvéreivel és Mick Jaggerrel rögzítette az 1984-es Jacksons-lemezhez, de várhatóan idén ősszel hivatalosan is napvilágot látnak ezek az eredeti Jackson-Mercury duettek is (bootleg demóverzióban itt a State Of Shock és a There Must Be More To Life Than This), amik, akárhogy is nézzük, a világ legjobb énekeseiből kettőt tartalmaznak.

A State Of Shock a Jacksons előadásában Mick Jaggerrel:

https://recorder.blog.hu/2013/07/31/freddie_mercury_es_michael_jackson_harom_kiadatlan_kozos_dala_erkezik_1983-bol
Freddie Mercury és Michael Jackson három kiadatlan közös dala érkezik 1983-ból
süti beállítások módosítása