A 2013-as Pohoda fesztivál képekben (galéria)

2013.07.22. 14:55, rerecorder

IMG_0049 (Large).JPG

A Szlovákiában található trencséni reptéren egy hete megrendezett Pohoda fesztivál idén is nagyon jól működött, a harmincezerben maximalizált nézőszám pont annyi, hogy az emberek kényelmesen, tömegnyomor nélkül bulizhattak például az Atoms For Peace, a Smashing Pumpkins vagy épp a Bloc Party koncertjére. Képgaléria.

IMG_9626 (Large).JPGBudapesttől 300 km-re lévő Trencsénben két és fél napon át, mérsékelt árak mellett tudtunk megtekinteni igazi világsztárokat és felfutó zenekarokat.

IMG_9612 (Large).JPGA környék egyik legjobb fesztiválja a Pohoda. A szó jelentése lazulás, ez az érzés pedig mindenben megjelenik a fesztiválon. Itt még a részegek is lazák.

IMG_8934 (Large).JPGA Kaiser Chiefs megbízható fesztiválzenekarként nyitotta meg a trencséni bulihétvégét, és mintha Ricky Wilson még soha nem lett volna ilyen jó formában.

IMG_9144 (Large).JPGA tökéletes körhasat növesztett Billy Corgan vezette Smashing Pumpkins koncertje ezúttal sajnos kissé enerváltra sikerült, de első estére, sok 1,3 eurós finom sörrel még így is tökéletes volt.

IMG_9484 (Large).JPGA Youth Lagoon koncertjére, ami a party sátorban kapott helyet (ez itt erősen mást jelent, mint mondjuk a Szigeten), igen sokan voltak kíváncsiak, a srácok pedig egy erős, bár kissé homogén műsorral álltak elő.

IMG_9568 (Large).JPGA nagyszínpadon lépett fel a szintén megbízható minőséggel előrukkoló Bloc Party is, akik még világosban is egy nagyon vidám buli kerekítettek.

IMG_9770 (Large).JPGKate Nash, a bájos kislányka ezúttal igazi dögös bulit nyomott nekünk.

IMG_9926 (Large).JPGKate csajzenekara úgy headbangelt, mintha legalábbis a 90-es évek vadócai léptek volna elő 2013-as köntösben. Dögösek voltak, mindenkit levettek a lábukról.

IMG_9986 (Large).JPGA Pohodára Európa talán összes országából érkeztek zenekarok, és a különböző divatos stílusok mellett számos nemzet zenéjével is találkozhattunk, ilyen volt a török Cafe Aman Istanbul.

IMG_0103 (Large).JPGTony Allen és zenekara igazi afrobeat történeti koncerttel mozgatta meg a közönséget.


IMG_0140 (Large).JPGA svéd iamamiwhoami folyamatos hömpölygésével és teátrális színpadképével igen erős művészi teljesítményt mutatott be.

IMG_0138 (Large).JPGIiamamiwhoami épp elszállni készül.

IMG_0240 (Large).JPGThom Yorke, a Radiohead frontembere új szupergrupjával az Atoms For Peace-szel volt a fesztivál pénteki főfellépője.

IMG_0238 (Large).JPGFlea a Red Hot Chili Peppers basszustémái után az AFP-ben is tökéleteset nyújtott.

IMG_0261 (Large).JPGAz Atoms For Peace koncertje elképesztően erős utazásra vitt mindenkit, aki hajlandó volt átadni magát Thom York legújabb látomásának.

IMG_0172 (Large).JPGThom Yorke ezer fura arcának egyike.

IMG_0207 (Large).JPGThom Yorke itt is vicces képet vág.

IMG_0367 (Large).JPGA dán MO koncertje az erős Alphaville-hangulatú kezdés után kissé egysíkú lett, de ez nem az énekesnőn múlt.

IMG_0639 (Large).JPGA Bonobo énekesnőjének szépsége pontosan olyan, mint maga a zenéjük, mintha tervezték volna: tökéletes, talán már túlzottan is az.

IMG_0689 (Large).JPGA kissé modoros Bonobo-koncert pont megfelelő felvezetés volt az utána következő rock&rollhoz, amit a Nick Cave & the Bad Seeds produkált, de erről már mozgóképet mutatunk a cikk végén.


IMG_0038 (Large).JPGA két nagyszínpadon felváltva kezdődtek a koncertek, amíg az egyiken zenéltek, addig a másikon átszerelés folyt, így semmiről nem maradhatott le a közönség. Aki még nem járt itt, annak egyszer mindenképp érdemes egy esélyt adnia ennek a nagyon barátságos hangulatú, közeli fesztiválnak.

szöveg + hangulatfotók: Rába Géza
zenekari fotók: Bakó Gyula


és akkor egy kis részlet mozgóképen Nick Cave-ék koncertjéből, csak hogy sejtsük, mennyire érdemes lesz megtekinteni az ausztrál énekest a Szigeten: 

https://recorder.blog.hu/2013/07/22/a_2013-as_pohoda_fesztival_kepekben_galeria
A 2013-as Pohoda fesztivál képekben (galéria)
süti beállítások módosítása