Moby: A Case For Shame (videoklip)

2013.07.18. 20:11, Frontrecorder

moby_2.jpg

Úgy tűnik, Moby teljesen a csináld magad módszer híve lett: a zene és a borítófotók mellett az új albumát beharangozó, A Case For Shame című dal klipjét is ő maga jegyzi. Élete első rendező-operatőri munkája ráadásul szó szerint házi videó, ugyanis Los Angeles-i otthonában készült.

Az elégikus dalhoz forgatott alacsony költségvetésű videoklip leírásában Moby elárulja, hogy művét néhány korai kedvenc amerikai kísérleti filmes alkotója inspirálta, továbbá hogy nagyon is meghatározott jelentéssel bír a számára, ezt viszont inkább nem osztja meg a nézőkkel, mindenkinek meghagyja a látottak értelmezését. Úgyhogy megtartjuk mi is magunknak, hogy szerintünk miről szól a szimbolikus kisfilm, helyette elöljáróban csak annyit, hogy szerepelnek benne fehér lepelbe öltözött, ijesztő állat- és bohócmaszkot viselő emberek, a dalt éneklő Cold Specks és persze Moby, aki a medencéjében lebeg a víz alatt.

Mobynak volt már víz alá merülős klipje, amely az 1995-ös Everything Is Wrong album Into The Blue című downtempós kislemezdalához készült (az album borítója is ebből a klipből való, a limitált kiadásához pedig járt egy Underwater című ambient bönuszlemez).

Címkék: moby
https://recorder.blog.hu/2013/07/18/moby_a_case_for_shame_videoklip
Moby: A Case For Shame (videoklip)
süti beállítások módosítása