Dj SuperStereo & Stas feat. Péterfy Bori: Hajnal (dalpremier)

2013.07.15. 13:04, Frontrecorder

hajnal.jpg

Péterfy Bori ismét "elhajlott": egy hónappal azután, hogy a rockabilly műfajba kirándult a Mystery Ganggel közös Gitár peng az éjszakában című dallal, most a globáltánczenében próbálja ki magát, az éjszakai pörgés után ezúttal buli utáni hajnali hangulatban. DJ SuperStereo és Stas cumbiás ritmusú, merengős moombahton-számának az is a címe, hogy Hajnal, és itt nálunk hallható először.

superstas.jpgDJ SuperStereo (a képen bal oldalt) nem más, mint Laskai Viktor, a Péterfy Bori and Love Band dobosa, aki a fő elfoglaltsága mellett immár öt éve dj-zik itthon és külföldön, illetve készít trópusi és balkáni beütésű modern tánczenéket, melyekkel rendre komoly nemzetközi sikereket ér el. A minszki születésű, Pécsett élő dj-producer Stas (Stasnislav Bendarjevsky) nyolcéves kora óta gitározik, az érdeklődése négy éve fordult az elektronikus zene felé; neves nemzetközi kiadóknál és blogokon megjelent számaiban az újszerű irányzatokat ötvözi a régies, keleties és trópusi hangzásokkal. Kettejüknek volt már korábban pár közös remixe, de a Hajnal az első együtt írt saját daluk, amelynek megszületéséről Laskai Viktor mesélt nekünk: "A Hajnal kezdeménye egy meglévő akkordmenet és énekdallam demója volt, amit a következő találkozásunk alkalmával közösen meghangszereltünk. Nagyon örültünk az eredménynek, ami egy szaggatós-pittyegős moombahton lett, így elmentünk megünnepelni. Sikerült is nagyon berúgnunk. Másnap aztán, mikor újra meghallgattuk a számot azt éreztük, hogy újra kell hangszerelnünk az egészet. Így született meg a végleges, finomabb moombahsoul-verzió. Énekesnek kézenfekvő volt, hogy felkérjük Borit, ezért átküldtük neki a demót, ami nagyon tetszett neki. Ezután Tariska Szabolcs megírta a dal szövegét, felvettük a dalt, az eredmény pedig annyira bejött a zenekarnak is, hogy megcsinálták belőle az élő verziót,ami bekerült a Péterfy Bori and Love Band koncertműsorába."
 
Ezt a bizonyos élő verziót először július 26-án, a Budapest Parkban lehet majd hallani a zenekartól, a stúdióverziót viszont elsőként itt nálunk, méghozzá "szöveges tengeres nemhivatalos impresszionista" videóval körítve, melyet Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band vezetője jegyez:

A dalnak egyébként hamarosan elkészül a hivatalos videoklipje is, amelyet Merényi Dávid rendez. A Hajnal remixei ugyanakkor már most megvannak, és mindössze egy lájkért cserébe letölthetők az eredetivel együtt innen.

DJ Superstereo legutóbbi megjelenése az ingyenes Zouk Bass EP volt a világ első számú globáltánczenei blogja, a Generation Bass netlabelén. A két szám az idén berobbant zouk bass hangzást bolondítja meg némi balkáni rezes umca-umcával.

Szintén a Generation Bass gondozta Stas legutóbbi, Near East című EP-jét, amelynek két trekkjében közel-keleti motívumok keverednek moombahtonnal. (A fiatal producer bemutatkozó albuma augusztus 12-én jelenik meg a francia Sleep Disorders kiadónál.)

Ez pedig az egyik közös remixük, K7 Come Baby Come című húsz évvel ezelőtti hiphop-világslágeréből:
 
https://recorder.blog.hu/2013/07/15/dj_superstereo_stas_feat_peterfy_bori_hajnal_dalpremier
Dj SuperStereo & Stas feat. Péterfy Bori: Hajnal (dalpremier)
süti beállítások módosítása