Pachanga Boys, CocoRosie, Boysetsfire, Onra, Aloe Blacc - kétheti zenei programajánló

2013.06.14. 19:34, Frontrecorder

CocoRosie.jpg

Külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat ajánlunk a következő két hétre, pontosabban egészen június utolsó napjáig. Bár már benne járunk a nyári uborkaszezonban, akad azért néhány csemege erre az időszakra is; a címben említetteken kívül Akua Naru, az Obits, Princess Chelsea és a Spindrift fellépése mind attendre érdemes.

Június 15.

 

AKUA NARU (DE) / TERAKAFT (FR)

Helyszín: A38

Kezdés: 19:30

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

Akua Naru a világhírű afro-beat dobos Tony Allen által felfedezett, költői vénájú és szuggesztív hanggal megáldott ifjú neo-soul / hiphop előadónő, aki 2001-ben robbant be a színtérre bemutatkozó albumával, a Terakaft a Tinariwen tagjai által alakított második generációs tuareg sivatagi blueszeneakar, Afrika pedig a két izgalmas fellépő közös bölcsője.


PACHANGA BOYS (DE/MX)

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: elővételben 1600 Ft, a helyszínen 2000 Ft

Facebook eseményoldal

A német Superpitcher (Aksel Schaufler) és a mexikói Mauricio Rebolledo külön-külön is eredményesen kezelik humorral a minimal / tech-house-t, 2009 óta vitt közös projektjükkel pedig ezt még frenetikusabban csinálják, egyedülállóan keverve a mulatós latin-amerikai folkzenéket a germános gépzenékkel, megdobva vicces szövegekkel. Ne legyen Kicsapongó Srácok a nevük, ha ez nem egy vidáman súlyos este lesz!

BŐVEBBEN A PACHANGA BOYS-RÓL ÉS A PARTIRÓL ITT.

Június 17.

 

COCOROSIE (USA)

Helyszín: Millenáris Teátrum

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 4900 Ft, a helyszínen 5900 Ft

A 2003 óta működő CocoRosie, azaz Sierra és Bianca Casady folkból, elektronikából, hiphopból összevarázsolt, egyszerre sötét és gyermekien bájos zenéje az új albumukra már tényleg bárki számára fogyasztható formát öltött. A Tales of a GrassWidow-n "a szokásos fura társítások talán minden korábbinál folyékonyabb beatekre kerültek, a Tears For Animals című dalban közreműködik Antony is és úgy általában az előzőnél jóval erősebb, magabiztos album lett” - írtuk róla itt. A lányok az albumbemutató koncertjükre a Hercules and Love Affairben feltűnt Nomi Ruizt is magukkal hozzák.


BOYSETSFIRE (USA) / GALLOWS (UK) / BANE (USA)

Helyszín: A38

Kezdés: 19:00

Belépő: elővételben 3800 Ft, a helyszínen 4500 Ft

Facebook eseményoldal

Hardcore/punk csúcstalálkozó! Az amerikai post-hardcore-úttörő Boysetsfire hatodszorra jön Budapestre, ám ezúttal a hét év szünet utáni, készülő új albumából is ízelítőt ad. Földijeik, a Bane még náluk is többször jártak nálunk, de mindig jól jönnek. A brit-kanadai Gallows viszont most először taglózza le a hazai közönséget punkosan dühös, agresszív hc-jával. Az estét a Shell Beach nyitja.

Június 20.

 

OBITS (USA)

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

Az Obits négy veterán tagja olyan zenekarokhoz köthető, mint a Hot Snakes, a Drive Like Jehu, a Pitchfork, a Kid$ For Ca$h, a Girls Against Boys vagy a Soulside, közös együttesük így remek kivonatát adja az elmúlt húsz év amerikai gitárzenéjének. A brooklyni székhelyű szupergrup három éve már járt Budapesten, azóta megjelent második albumuk a Sub Pop kiadónál, de a lényeg változatlan: lendületes punk-, surf-, és garázsrockos gitárzene nyersen, sallangmentesen. Előzenekar a szegedi Kemény Henrik.

PRINCESS CHELSEA (NZ)

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: elővételben 1000 Ft, a helyszínen 1500 Ft

Facebook eseményoldal

A (felvett) kislányos bájú Chelsea Nikkel (Teen Wolf, BrunettesDisciples of Macca) zongorista-énekesnő (élőben három zenésztársával színpadra álló) szólóprojektje pillanatok alatt elbájolja az embert tinglitanglin egyszerű dalaival, amelyekben mintha a hatvanas évek Nancy Sinatrája keveredne a mai minimál szintihullámos zenékkel. A cukimázas felszín sötétebb, keserűbb mélységeket rejt, amitől persze csak még vonzóbb lesz ez a barna hercegnő. 

Június 21.

 

ONRA (FR)

Helyszín: Budaörsi Reptér

Kezdés: 18:00

Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft

Facebook eseményoldal

A belváros egyik legmenőbb új szórakozóhelye, a kolor soron következő „kimozdulásána” helyszíne - loft, hajó, lovarda, víztorony és kőfejtő után - a Budaörsi Reptér lesz. Különleges helyszínhez naná, hogy különleges vendégfellépő jár: Arnaud Bernard Németországban született francia, de apai ágon vietnámi felmenőkkel bíró családba, a fiatalságát Franciaországban és Elefántcsontparton töltötte, jelenleg Párizsban él és alkot Onra néven hozzá hasonlóan diverz hovatartozású hiphop-alapú, feszesen dögös beateket, amelyekhez hol soul-, funk-, diszkószámok, hol kínai, vietnámi vagy thaiföldi pop-rocklemezek szolgálnak (hang)mintául. Huh. Az este hazai dj-flottájának tagjai Haze, BA10, Cadik, Yvein Monq, Suhaid + Waxman, Sirmo, Eyto.

Június 23.

 

ALOE BLACC (USA)

Helyszín: Zöld Pardon

Kezdés: 19:00

Belépő: elővételben 2500 Ft, a helyszínen 2990 Ft

Facebook eseményoldal

Az I need a dollar című dallal világhírűvé lett Aloe Blacc személyében a Class FM egy igazi, tündöklő neo-soul előadóművészt hoz el Magyarországra.

A KONCERT RÉSZLETES AJÁNLÓJA ITT OLVASHATÓ.

Június 30.

 

SPINDRIFT (USA) / BLAAK HEAT SHUJAA (FR) YOUR 33 BLACK ANGELS (USA)

Helyszín: A38 - PestiEst Tetőterasz

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Nem akarunk olyasmivel poénkodni, hogy az áradás után most majd elsivatagosodik a Duna medre az A38 körül, az viszont tény, hogy egy egész estés pszichedelikus tripre van kilátás az amerikai desert rock kyuss-os, tarantinós-westernes és bluesos határvidékein, két amerikai (Spindrift Your 33 Black Angels ) és egy Kaliforniába dezertált francia zenekarral (Blaak Heat Shujaa). 

https://recorder.blog.hu/2013/06/14/pachanga_boys_cocorosie_boysetsfire_onra_aloe_blacc_ketheti_zenei_programajanlo
Pachanga Boys, CocoRosie, Boysetsfire, Onra, Aloe Blacc - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása