Szeptemberben jönnek a Goldfrapp intim meséi

2013.06.12. 11:15, Frontrecorder

gf.jpg

Három és fél év után, szeptember 9-én a Mute kiadónál jelentkezik új albummal a Goldfrapp elektropop duó. A Tales Of Us című lemezanyaghoz mozifilm is készül.

Alison Goldfrapp és Will Gregory az albumaikkal az extrovertált és az introvertált énjüket váltogatják, hol buja, nagyvilági, csillivilli glam-diszkós zenével, hol visszafogott, természetközeli, sötét tónusú folktronicával állnak elő. A 2010 márciusában kiadott Head First az előbbi oldalukat villantotta fel, így nem meglepő, hogy a soron következő, sorrendben hatodik stúdióalbumuk pedig az utóbbi jegyében fogant. A páros a vidéki stúdiójában 2011 áprilisától két éven át dolgozott az új dalokon (közben készítettek remixet Lady Gagának és tavaly megjelent egy slágerválogatásuk két új dallal, lásd itt és itt), amelyekből Tales Of Us címen állítottak össze egy nagylemeznyit. A tagok elmondása szerint ez lesz az eddigi legnarratívabb, leginkább filmszerű, legintimebb albumuk, amelynek érdekessége, hogy majdnem az összes szám címe egy-egy keresztnév. Íme, a Mute-nál szeptember 9-én megjelenő lemez számlistája:

1. Jo
2. Annabel
3. Drew
4. Ulla
5. Alvar
6. Thea
7. Simone
8. Stranger
9. Laurel
10. Clay

Az album borítója:

gfcover.jpg

Ez pedig az ugyancsak fekete-fehér, film noiros albumelőzetes videó, amely alapján a Tales Of Us a Goldfrapp Felt Mountain című első lemezének, illetve a 2008-as Seventh Tree-nek hangzásvilágaiban kalandozik.

A fenti trailert rendező Lisa Gunning irányításával egy egész estés film is készült az új Goldfrapp-albumhoz, amelyet a tervek szerint még idén bemutatnak moziban. Aki inkább az állóképeket szereti, az nézegessen szép fotókat fákról és kutyákról a Goldfrapp instagramján.

Címkék: goldfrapp
https://recorder.blog.hu/2013/06/12/szeptemberben_jonnek_a_goldfrapp_intim_mesei
Szeptemberben jönnek a Goldfrapp intim meséi
süti beállítások módosítása