Nyerj jegyet a Slow Earth szerdai budapesti koncertjére!

2013.06.10. 17:09, Frontrecorder

slowearth.jpg

(X) Június 12-én az R33-ban ad koncertet a Slow Earth shoegaze/dreampop zenekar - aki gyors, belépőt nyerhet!

slowearth_homecover.jpgA kelet-európai Slow Earth 2009-ben alakult, a független csoportosulás a közelmúltban jelentette meg a Latitude and 023 című EP-jét. Az első önálló szám, az Identify már korábban megjelent online felületeken és néhány fontosabb európai rádióállomás is sugározta. Az EP az egyik legjobb közép-európai stúdióban készült, fiatal és tehetséges hangmérnökök keze és füle által, azonban a keverést és az utómunkát nem másra bízták, mint a Los Angeles-i Dan Lefflerre (U2, Muse, RHCP), a vizuális körítést (mint például a borító) pedig a legendás Storm Thorgersonra.

Zenéjük nyugodtan felcímkézhető alternatív avagy kísérleti rockzeneként, shoegaze-ként, de akár dream popként is, ahogy ők hívják. Mély és komplex, tisztán halható, hogy minden egyes hang mögött teljes alázat, energia és szenvedély lakozik. Nagy és mélyreható látomások a dalaik, egyben kihívás ez a zene: elpusztítani az előítéletet, hogy hogyan is kell modern popzenét játszani úgy, hogy mégis működjön. Akusztikus zongora, avantgárd elektronika, csikorgó gitár és egyéb zajok találnak otthonra ugyanazon elrendezésben. Az eredmény pedig innovatív és erős zene, mely elérhető marad egy átlagos hallgató számára is. A dalok helyenként lírába hajlóak, megindítóan tükrözik az emberi feszültséget, mindezzel együtt a depressziót és elidegenedést a posztmodern társadalomban.

A Latitude and 023 egy olyan album, amely úgy tűnik, hogy a művészet kedvéért készült, nem kereskedelmi sikerért. Valószínűleg szélesebb közönséget is elérhettek volna egyéb számaikkal, de tisztán látszik az ennek tökéletesen ellentmondó koncepció. Még egy toll a zenekar kalapjában, hogy többszöri hallgatásra bontakozik csak ki az EP, ezen túl kezd csak el működni igazán - az albummal a Slow Earth létrehozott egy valódi műalkotást.

Azok között, akik június 11-ig visszajelölik a Slow Earth-koncert Facebook-eseményoldalán, hogy ott lesznek, a szervezők belépőjegyeket sorsolnak ki, itt: https://www.facebook.com/events/179996938832627/

Címkék: slow earth
https://recorder.blog.hu/2013/06/10/nyerj_jegyet_a_slow_earth_szerdai_budapesti_koncertjere
Nyerj jegyet a Slow Earth szerdai budapesti koncertjére!
süti beállítások módosítása