Hova? Miért? Mennyiért? – Nyár eleji európai fesztiválok

2013.05.28. 15:51, rerecorder

festival 2.jpg
Indul a fesztiválszezon, úgyhogy indul idei fesztiválajánlónk is. Elsőként július elejéig vesszük át a legígéretesebbnek tűnő rendezvényeket a minimalista rockfesztiváltól az urbánus koncertdömpingen át a menő tengerparti buliig. Szigorúan a közelből.

novarock-d0000C881e979ed328b19.jpgNova Rock, Időpont: június 14-16; Helyszín: Nickelsdorf, Ausztria; jegyár: fesztiválbérlet 139,9 euró (kempinggel együtt 214,9 euró)

A legminimalistább fesztivál most sem kínál többet annál, mint eddig: két színpad a pusztában közel a magyar határhoz, és egy rakás metál/punk/rock koncert három napon át. A húzónevek idén a Kiss/Kings Of Leon/Rammstein hármas lesznek, de rajtuk kívül persze még több tucat nagy (Korn, 30 Seconds To Mars, HIM, Biffy Clyro, Stereophonics) vagy kevésbé nagy, de jó névü zenekar (Volbeat, Steven Wilson, Fidlar) is fellép majd.

FOR, Időpont: június 21-23; Helyszín: Hvar, Horvátország; jegyár: fesztiválbérlet elővételben 143 euró (netes rendelési díjjal együtt, szállás nélkül)

Az új Ibizaként is emlegetett Hvar szigetén megrendezett FOR-ral kezdődik az angol fiatalok idei áradata a horvát tengerpartra. A felkapott helyszínhez mérten nem is olcsón. A körülbelül 45 ezer forintos jegyárért cserébe többek között James Blake, a Tame Impala és Solange koncertje, Nicolas Jaar live act-je, illetve a 2manyDJs, Jacques Greene és James Murphy dj szettje élvezhető.

festival.jpg

INmusic Festival, Időpont: június 24-26; Helyszín: Zágráb, Horvátország; jegyár: fesztiválbérlet 399 kuna (kempinggel együtt 549 kuna)

Ugyan az INmusic már nem olyan lenyűgöző, mint volt néhány évvel ezelőtt, de ár-érték arányban azért még mindig itt a helye, hiszen a mindössze 15 ezer forintos bérlet megvásárlásával hallhatjuk az Arctic Monkeys-t, a Bloc Party-t, a Basement Jaxx-et, az Editors-t és Iggy Pop-ot az új lemezét turnéztató Stooges élén. Bizonyára sokak örömére és nosztalgiájára pedig a NOFX is fellép majd.

Dancity Festival, Időpont: június 27-29; Helyszín: Foligno, Olaszország; jegyár: fesztiválbérlet elővételben 50 euró (kempingezési lehetőség nincs)

Még éppen a környéken, fél napnyi autóútra rendezik meg ezt a nagyon izgalmasnak tűnő fesztivált. Az idén 'Unitary Urbanism' jeligével hirdetett hétvége nem a tipikus sátorozós összejövetel, inkább egy nagyon erős zenei felhozatallal megtámogatott nyaralás, hiszen Foligno városán belül, öt különböző helyszínen lépnek majd fel az előadók. Nem is akárkik. A húzónév, és egyben kicsit kakukktojás szereplő, a Deerhunter, de rajtuk kívül fellép még az idén remek új albumával visszatérő Ghostpoet, a mélyebb basszusok felől live act-tel szerepel majd Shackleton és a nemrég a Trafóban is járt Andy Scott, a táncorientáltabb szetteket pedig James Holden, Claro Intelecto és az LV szállítják majd.

VOLT fesztivál, Időpont: július 3-6; Helyszín: Sopron, Lővér Kemping; jegyár: fesztiválbérlet június 16-ig 27.500 Ft, utána 29.900 Ft

A soproni Lővér kempingben idén is a sokszínűségre törekedtek, amelynek eredményeképp először jön el hozzánk a fesztivál legnagyobb dobása, a Queens of the Stone Age, mellette a húzónevek a 30 Seconds to Mars, Example, a Billy Talent és a Bullet for My Valentine lesznek. Rajtuk kívül visszatérő (de szívesen látott) vendégek már a Gus Gus, Bonobo, Jamie Woon és a Hurts, ahogy a Parov Stelar Band is átugrik egy újabb koncertre. Az Emil Rulez! pedig hosszú szünet után itt koncertezik majd először.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2013/05/28/hova_miert_mennyiert_nyar_eleji_europai_fesztivalok
Hova? Miért? Mennyiért? – Nyár eleji európai fesztiválok
süti beállítások módosítása