Ráerősít digitális zenei megoldásaira az Amazon

2013.05.21. 17:21, BizRecorder

amazon-cloud-player.jpgAz Amazon továbbra is nagyon igyekszik, hogy valóban mindig, mindenhol igénybe vehető zenei szolgáltatásokat kínáljon: miközben fejleszti saját streamingmegoldását, dolgozik egy wifialapú audio eszközön, illetve kijött felhőalapú lejátszójának pc-s verziójával.

Az Amazon napokban bejelentett wifialapú audio eszköze erőteljes hatással lehet a zeneiparra, a pletykák szerinti ugyanis tökéletesen alkalmas lehet majd arra, hogy hangfalakra vagy éppen televízióra kötve tegye elérhetővé az Amazon zenei szolgáltatásait. Amennyiben pedig valóban elindul a streamingszolgáltatásuk, úgy annak is elengedhetetlenül fontos részét képezheti. Mivel a készülék Andorid alatt fut, a mobil operációs rendszerek piacát is átalakíthatja, az iOS és a Windows Phone rovására.

A GOOGLE KÖZBEN KIJÖTT A SAJÁT STREAMINGSZOLGÁLTATÁSÁVAL, ITT ELMONDJUK, MIT TUD.

Amit viszont már megvalósított az anno elektronikus kereskedelmi cégként indult vállalat, az a felhőalapú szolgáltatásukon végrehajtott újabb fejlesztetés, amelynek köszönhetően az Andorid- és az iOS-verzió után  immár a PC-t használó zenekedvelők is élvezhetik az Amazon Cloud Playert. A szolgáltatás keretében - jelenleg - a felhasználók asztali gépén található, illetve az Amazonon megvásárolt zenei tartalmak streamelhetők, korlátlanul, minden eszközön. Funkcionalitásában ugyan nem ad lényegesen többet, mint a böngészőalapú verzió, ellenben segítségével az offline, internetkapcsolat nélküli zenehallgatás is megoldható, ami sok esetben kiemelten fontos funkció.

Mind az érkező audio készülék, mind az Amazon Cloud Player bővítése csak még jobban aláhúzza, ami már eddig is egyértelmű volt: az Amazon komolyan gondolja, hogy hosszú távon megszorongatja az Apple-t a digitális zenei szegmensben. Az iTunes jelenleg sokszorosan meghaladja az Amazon MP3 letöltéseit, de a felhőalapú szolgáltatások piacán, illetve az esetlegesen induló streamingszolgáltatás segítségével az összkép sokat finomodhat az elkövetkezendő időszakban.

Pléh Dániel

Címkék: amazon
https://recorder.blog.hu/2013/05/21/raerosit_digitalis_zenei_megoldasaira_az_amazon
Ráerősít digitális zenei megoldásaira az Amazon
süti beállítások módosítása