Brian Eno beszél a Red Bull Music Academy-n (81 perces video)

2013.05.11. 11:35, rerecorder

eno.png

A Red Bull Music Academy egy utazó workshop és fesztivál, mely a zene kreatív űttörőit ünnepli és az új utakat kereső mai tehetségeket mutatja be. 1998-ban, Berlinben volt az első RBMA, azóta majdnem minden évben - és majdnem mindig másik városban - megtartják, idén New York a helyszín. Íme, egy izgalmas beszélgetés Brian Enóval a suli programjából a zene gyógyító erejéről és sok másról.

Eno az egyik legnagyobb hatású zenész-producer, a workshop ideje alatt éppen New Yorkban látható (élhető át) 77 Million Paintings című audiovizuális installációja, mely öngeneráló mű, megtekintése közben mind a látvány, mind a hang folyamatosan változik - tulajdonképpen akkor születik meg. A beszélgetés is innen indul, illetve onnan, hogy ez az alkotás hogyan került egy brightoni kórházba és ott milyen módon gyógyítja a frissen műtött, kemoterápiás kezelésen átesett betegeket, illetve az ott dolgozókra is mennyire pozitív hatással van. Aztán a hosszú beszélgetés során szó esik még a szülés/születés közben szóló zene jelentőségéről, az újdonság erejéről, melynek átélése során képtelenek vagyunk arra gondolni, hogy az adott, átélt új élmény hogyan lehetne jobb, aztán Miles Davis és Prince közti hasonlóságokról és például arról, hogy több mint 200.000 befejezetlen műve van.

a 81 perces beszélgetés:


ez pedig a DFA kiadóról szóló rövid, 12 perces doksi, mely szintén az idei, New York-i Red Bull Music Acadamy alkalmából készült, gyorstalpaló az elmúlt évtized egyik meghatározó lemezcégéről:

https://recorder.blog.hu/2013/05/11/brian_eno_beszel_a_red_bull_music_academy-n_81_perces_video
Brian Eno beszél a Red Bull Music Academy-n (81 perces video)
süti beállítások módosítása