Barabás Lőrinc: Tappa (dalpremier)

2013.05.09. 17:40, rerecorder

130511_barabaslorinc01.jpg

Barabás Lőrinc május 11-én, szombaton mutatja be az A38-on az aznap megjelenő legújabb szólóalbumát, melynek Sastra a címe, és melyről beharangozóként a Tappa című felvétel itt hallható először.

130511_barabaslorinc02.jpgBarabás Lőrinc azon ritka jazz-zenészek közé tartozik, akik műfajukon kívül is komoly népszerűségre tettek szert, ő mindenekelőtt Barabás Lőrinc Eklektrick nevű poposabb, groove-osabb formációjával. Most egy teljesen egyedül rögzített és koncerten is szólóban bemutatott anyaggal tér vissza, melyen egy loopstation segítségével megsokszorozza trombitája hangját: "zajok, zörejek, a hangszer ritkán hallott, hallatott effektusai keverednek groove-os témákkal, harmóniákkal, olykor könnyedebb, olykor progresszívabb dallamokkal."

A legfrissebb, Sastra című lemeze igazi szólóprodukció. A teljes egészében Lőrinc által feljátszott anyag nagyszabású kísérlet a trombita lehetőségeinek kiterjesztésére. A kísérletezés mellett és azon túl azonban remek, kortárs nagyvárosi, „urban” dzsessz, finom egyensúlyozás az elektronika nyújtotta lehetőségek és a személyesség határán, érintve a XX. századi repetitív zene világát is.

az albumon a nyolcadikként megszólaló Tappa című szerzemény itt hallgatható végig:


A lemezbemutató koncerten Barabás produkcióját Gábor Marci (Urbanizer) vetítése egészíti ki, a vendég/előzenekar pedig a második, Concert On A Twig című lemezével a nyáron jelentkező morningdeer lesz.

a koncert Facebook-eseményoldala

https://recorder.blog.hu/2013/05/09/barabas_lorinc_tappa_dalpremier
Barabás Lőrinc: Tappa (dalpremier)
süti beállítások módosítása