Bomba nagy buli - Kenny Dope az Urimuriban

2013.05.07. 12:53, Frontrecorder

KennyDope.jpg(X) Kilenc év után újra Budapesten játszik a Masters At Work legendás tánczenei duó szó szerint nagyobbik fele, Kenny Dope. A Meatmarket partisorozat vendégeként május 22-én az Urimuriban fellépő dj-ikon oldalán a géppuskaszájú Rasheed Chappell mc-zik.

KennyDope2.jpgKenny Dope háromszoros Grammy-jelölt, emblematikus New York-i DJ, a keleti parti house egyik atyja. De mit house, neve védjegy a hiphop, disco, soul, latin, sőt a popzene köreiben. A brooklyni block party-kon felnőtt Kenny-t egy bizonyos Todd Terry nevű haverja hozta össze a már akkoriban is menő DJ-nek számító Louie Vega-val, így alakult meg a modern tánczene egyik legnagyobb hatású párosa, a Masters At Work. Kenny a hiphoppal és nyers beatjeivel az utcát, Louie pedig a legmenőbb klubok csillagporos hangulatát hozta a titkos vegyülethez Ez a robbanásveszélyes elegy tette lehetővé azt is, hogy együtt dolgozzanak a popszakma apraja-nagyjával (Michael Jackson, Prince, Jamiroquai, Madonna, Luther Vandross, Donna Summer, Daft Punk), nemkülönben jazz, soul és afrobeat legendákkal (George Benson, Femi Kuti, Bob James, Manzel, Groove Collective).

Egyik felejthetetlen vállalkozásuk a Nuyorican Soul, ahol visszatértek saját zenei gyökereikhez, és a Puerto Rico-i zenei örökségbe nyúltak bele, szintén elég menő társaságban (Tito Puente, Roy Ayers, Vincent Montana Jr.). The Bucketheads néven Kenny Dope jegyezte a The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind) című megaslágert is, amely bármilyen táncteret ma is nagy biztonsággal lángba borít, s aminek gyengébb átiratait most is hallani a kereskedelmi rádiókból, vagy minden valamirevaló konditeremben.

Kenny Kay Dee Records néven talán az egyik legkomolyabb mai funk címkét futtatja, és nem bánik szűkmarkúan saját re-editjeivel sem. Közben pedig pár év pihentetés után ismét összeálltak Louie Vegával, úgyhogy MAW részről is lesz mire odafigyelni.

A Meatmarketre Kenny nemcsak house-t hoz: a szervezők arra kérték, játsszon bármit, ahogy éppen kedve tartja. Egyet biztosra vehetünk: igazán Dope lesz! 

URIMURI pres. MEATMARKET Special w/ KENNY DOPE feat. RASHEED CHAPPELL (USA)

2013. május 22. szerda, 21:00
Urimuri (1061 Budapest, Andrássy út 8.)

Kenny Dope (Masters At Work, Kay Dee Rec., USA)
Rasheed Chappell (Kay Dee Rec., USA)
Brick & Mortar pre album release tour
+ Waxman & Suhaid

Jegyelővétel a Baldasztiban (1061 Budapest, Andrássy út 8.nyitvatartási időben:

Címkék: urimuri kenny dope
https://recorder.blog.hu/2013/05/07/bomba_nagy_buli_kenny_dope_az_urimuriban
Bomba nagy buli - Kenny Dope az Urimuriban
süti beállítások módosítása