Tea Road: Up N’ Down - part two (premier)

2013.05.06. 17:30, rerecorder

485504_621795884514697_1436572037_n.jpg

A Bereczki Zoltán vezette, pszichedelikus indie-rockot játszó Tea Road pontosan egy éve, 2012 májusában jelentette meg a dupla lemeznek szánt Up N’ Down első részét, tavaly év végén a második rész egyik felét, most pedig itt az anyag lezáró fejezete, az Up N’ Down part two nyitó négy dala.

tea_road_recorder_premier_02.jpgAz alapító-dalszerző Bereczki Zoltán 2011-ben, akkor még zenekar nélkül jelentkezett első lemezével, a Pop Songs-zal, mely inkább még elektrós poprock-dalokat tartalmazott. A lemezt otthon, illetve egy kis stúdióban rögzítette Bereczki, érdekessége, hogy a Valerie (R.I.P. Amy) című dal Amy Winehouse halálának másnapján született.

A 2012-es év új fejezetet nyitott az immár zenekarrá bővült Tea Road életében: év elején bemutatták első videójukat a Rolling Stone-hoz, majd májusban megjelent a 15 számos Up N’ Down lemez első, nyolc számos része.

A dalokat továbbra is én írtam és a hangszereket is én játszottam fel, de élőben is szerettem volna megszólaltatni az anyagot, ezért megkértem néhány zenész barátomat, hogy csináljunk egy zenekart” – mondja Bereczki Zoltán. „Azóta volt pár koncert főleg itt Budapesten, de például Debrecenbe is meghívtak a Campus Fesztiválra. A zenekar és a koncertezés egyébként jót tett a most megjelenő új anyag hangzásának, sokkal „élőbb” most a sound, mint valaha. Ebben nagy segítségemre volt a stúdiófelvételeket vezető Phillip (AbNormal Studio) és a lemezeim keveréséért és masteringéért felelős Takács Zoltán Jappán, akit a HS7-ből és a Soerii & Poolek-ből ismerhettek”. Az Up N’ Down part two három dala 2012 decemberében látott napvilágot, most pedig itt a dupla lemeznyi anyag első négy dala is.

Íme, az Up N’ Down part two négy dala:

a Tea Road élőben május 31-én mutatja be a dalokat a Dürerben, a Do The Evolution! minifesztivál keretében

Címkék: premier tea road
https://recorder.blog.hu/2013/05/06/tea_road_up_n_down_part_two_premier
Tea Road: Up N’ Down - part two (premier)
süti beállítások módosítása