Itt az első riffentés az Ozzyval készült új Black Sabbath-albumról

2013.04.06. 18:03, Frontrecorder

blacksabbath2013.jpg

Június 11-én jelenik meg a Black Sabbath új stúdiólemeze, amelyen 35 év után először ismét Ozzy Osbourne énekel. A nemes egyszerűséggel 13 címre keresztelt albumról a heavy metal ősatyái most felvillantottak egy félperces részletet, és felfedték a borítót is.

blacksabbath13.jpgA 13 lesz a Black Sabbath 19. stúdióalbuma, balra látható az okkultista horrorfilmjelenet hatású borítója. Black Sabbath név alatt utoljára 1995-ben jött ki sorlemez, Ozzyval az énekesi poszton pedig 1978-ban. A Sötétség Kibaszott Hercege egyébként a Reunion című 1998-as élő albumon (amely az újjáalakult eredeti felállás két hazai, azaz birminghami koncertjét örökítette meg) szerepelt legutóbb Sabbath-hanghordozón. A nagy négyes - Ozzy, a gitáros Tony Iommi, a basszusgitáros Geezer Butler és a dobos Bill Ward - már 2001-ben nekifutott, hogy felvegyen egy albumot Rick Rubin produceri felügyeletével, de a tagok saját projektjeikben vállalt kötelezettségei miatt ez meghiúsult. 2011-ben aztán ünnepélyesen bejelentették, hogy visszatérnek, lesz új lemez és turné, ám ezúttal is közbejött egy hátráltató tényező, Iommi daganatos betegsége. Végül tavaly júniusban csak stúdióba vonultak, igaz, már Ward nélkül, aki hosszas egyeztetések árán sem tudta szabaddá tenni magát, így a dobok mögé Brad Wilk (Rage Against the Machine, Audioslave) ült be.

TAVALY AMÚGY A  BLACK SABBATH VOLT A LEGKAPÓSABB - PÓLÓBAN.

Az új Sabbath-album mind a tagok, mind a producer Rubin egybehangzó állítása szerint visszanyúl a zenekar kezdeti, bluesos, dzsemmelgetős hangzásához. "Jobb, mint amit a legvadabb álmaimban reméltem volna. (…) A rajongók nem fognak csalódni; igazi sabbath-os, félelmetes album lesz. Olyan, amilyet a Sabbath Bloddy Sabbath után kellett volna csinálnunk” - lelkendezett a magjelenés előtt álló anyagról a 64 éves Ozzy az ausztrál Triple J rádiónak. 

A BLACK SABBATH AZ ÓRIÁS FRONTEMBERÉNÉL, EGYEDI PÉTERNÉL IS NAGY KEDVENC, METÁL-FRONTON.

És hogy milyen ez a gyökereihez visszatérő, "bluesos, dzsemmelgetős" Sabbath? Ilyesmi:

Az alábbi videó pedig bepillantást enged az egyre inkább MZ/X-re hajazó, saját bevallása szerint világ életében Sabbath-rajongó Rick Rubin irányításával zajlott stúdiómunkálatokba:

https://recorder.blog.hu/2013/04/06/itt_az_elso_riffentes_az_ozzyval_keszult_uj_black_sabbath-albumrol
Itt az első riffentés az Ozzyval készült új Black Sabbath-albumról
süti beállítások módosítása