Riddler Live!: Fejleszegve (online klippremier)

2013.03.28. 18:30, rerecorder

riddler live 1.jpg

Riddler 2004 óta pörög szólóban és különböző formációkkal a hazai hiphop életben, 2012 őszén azonban - néhány szerencsés véletlennek köszönhetően - létrejött a Riddler Live! formáció is, amellyel először nem élőben, hanem stúdióban tették le a garast – igaz ott viszont élőben, sok hangszerrel rögzítették a szerzeményeket. A formáció harmadik közzétett dalához rendes történetmesélős videó is jár, online itt látható először.

riddlerlive2_1.jpgA Riddler Live! eddig két, stúdiós élő-session során született dalhoz tett hozzáférhetővé egy-egy stúdiós-, illetve garázsos-videót, 2013 februárjától a nyakukba vették az országot és élőben is egyre többfelé mutatkoznak be a közönségnek, most pedig elkészült a harmadik közös szerzeményhez a videó, melynek online premierjére itt és most kerül sor. A hangszeres hiphop organikus, illetve néha már egészen rap-metálos színezete jelent meg a korábbi dalokban, most kicsit árnyaltabb a kép, még hegedű is szól a Fejleszegve című szerzeményben (egy korábbi Riddler-dal átdolgozása), melynek központi eleme természetesen a szöveg. Riddler a következőket nyilatkozta a Recorder.hu-nak a dalról és a klipről: "Közönségkedvenc dalról van szó, koncerteken mindig nagy a sikere, részben ezért is gondoltam, hogy érdemes foglalkozni vele, részben azért is, mert sikerült neki a Riddler Live!-val egy új löketet adni, és természetesen számomra is fontos dalról van szó, a benne megjelenő élethelyzetek mind a közvetlen környezetben, közeli barátaimmal estek meg. Ebben az új verzióban talán kevésbé depresszív és a 'soha ne add fel'-üzenete jobban kidomborodik, és mindez a klipből is maximálisan átjön. Cser Dániel forgatókönyvíró-rendező és csapata elképesztő munkát végzett."

íme, a Fejleszegve videója:


A Riddler Live! legközelebb a következő helyszíneken látható (a belépőjegy mellé jár egy kód is, mellyel a teljes stúdió live session letölthető):
2013. március 29., Pécs, Facebook-eseményoldal
2013. március 30., Dunaújváros, Facebook-eseményoldal
2013. április 18., Budapest, Facebook-eseményoldal


a Riddler Live! első videója a Hitvallás című dalhoz:

a Riddler Live! második klipje, az Ösztön című dalhoz:

https://recorder.blog.hu/2013/03/28/riddler_live_fejleszegve_online_klippremier
Riddler Live!: Fejleszegve (online klippremier)
süti beállítások módosítása