Hallgass bele az áprilisban megjelenő új Zagar-albumba!

2013.03.27. 10:59, Frontrecorder

ZAGAR_LighLeaks_Cover.jpg

Öt év szünet után tér vissza új albummal a Zagar: a Space Medusa kislemezdallal megelőlegezett, Light Leaks című konceptlemez itthon egy hét múlva, április 3-án lát napvilágot, de a dalokba már most bele lehet hallgatni nálunk. Zságer Balázs zenekara az előzetes hanganyag mellé beharangozó hangulatvideót is szivárogtatott, mutatjuk ezt is. 

A sorrendben harmadik Zagar-album dalai a gyermeki fantázia határtalanságát a kozmikus végtelennel párhuzamba állító gondolatiság mentén hívják utazásra a hallgatót. A zenében újra előtérbe kerültek a szintetizátorok (Kovács Andor gitáros időközben kivált, a helyét az énekes Ligeti György vette át), a Zagar jellegzetes hangzásvilágába pedig beszüremlett az utóbbi évek néhány új irányzata, mint a Chromeo-féle szintifunk, a chillwave és a Flying Lotus nevével fémjelzett future beats, illetve a dubos lebegés is nagyobb teret kapott. Az album 15 számának egy-egy részletét összefűzve meghallgathatjuk az alábbi lejátszón:

De hogy a zenét még jobban képbe helyezzük, íme az album Bolla Szilvia által készített vizuális előzetese: 

Light Leaks anyagát április 13-án a Millenárison mutatja be a Zagar. A lemezbemutató koncertre érdemes előre megvenni a jegyet, mert így a hivatalos megjelenés előtt hozzá lehet jutni a CD-hez.

Címkék: zagar
https://recorder.blog.hu/2013/03/27/hallgass_bele_az_aprilisban_megjeleno_uj_zagar-albumba
Hallgass bele az áprilisban megjelenő új Zagar-albumba!
süti beállítások módosítása