Compuphonic: Sunset (video)

2013.03.12. 14:30, Frontrecorder

compuphonicvideo.jpg

Nyolc hónap alatt közel hárommillióan hallgatták meg a YouTube-on a Compuphonic Sunset című vokális house-felvételét, amely most végre a számhoz remekül passzoló, bájos klipet is kapott: ilyen az, amikor egy elárvult könyvjelző végigszörfözik egy vaskos kötet "tengernyi" lapjain.

compuphonic.jpgA Compuphonic néven alkotó, korábban csellózni tanult 30 éves belga tánczenei producer (valódi nevén: Maxime Firket, a képen jobbra) 2005-ben tűnt fel a radaron, azóta adott ki zenét többek közt Tiga kiadójánál, a Turbónál, de az első igazán átütő sikerét a Sunset című dalával aratta, amelyet tavaly júniusban töltött fel a YouTube-csatornájára. A szomorkás deep house szám - amelyhez a Bat For Lashes, a Grizzly Bear és Holly Miranda lemezein is közreműködő amerikai énekes-hegedűs Marques Toliver adta a hangját  - pillanatok alatt sláger lett a videómegosztón; mostanáig két és félmillióan hallgatták meg. A melankolikus, mégis meleg tónusú dal népszerűségén ugyancsak nagyot dobott, hogy megjelentette a világ egyik legnevesebb tech-house / minimal kiadója, Get Physical, úgyhogy már csak a videoklip hiányzott ahhoz, hogy kerek legyen a sikertörténet.

És most megérkezett az is; igaz, hozott anyagból készült, ugyanis egy 2011-es stop motion animációs rövidfilmet vágtak újra a számhoz. Az így nyert klipben egy könyvbe zártságából hirtelen kiszabadult kis könyvjelző fedezi fel a szörfözés örömeit - a tajtékzó óceánná változó könyvlapokon hullámlovagolva. 

Ez pedig az eredeti kisfilm, amelyet a Salon Alpin vizuális alkotócsoport jegyez:

A Sunset remixei pedig meghallgathatók az alábbi lejátszón:

Címkék: house compuphonic
https://recorder.blog.hu/2013/03/12/compuphonic_sunset_video
Compuphonic: Sunset (video)
süti beállítások módosítása