Rasszista rendőr tartóztatta le MC Hammert?

2013.02.25. 11:41, recordernews

mchammer.jpg

A kilencvenes évek buggyosgatyás rap-ikonját csütörtökön tartóztatták le a Dublin nevű észak-kaliforniai kisvárosban, miután kiderült, hogy egy olyan kocsi volánja mögött ücsörgött a helyi bevásárlóközpont előtt, aminek nem ő volt a bejegyzett tulajdonosa. Amikor a rendőrjárőr erre rákérdezett, MC Hammer "vitatkozni kezdett, és nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre" - mondta a helyi rendőrségi szóvivő a CNN-nek. Hammer, akit hivatalos személy akadályoztatása miatt tartóztattak le, szombaton egy sor tweetben mesélte el, hogyan látta ő a történteket (nem meglepő, de egészen másképpen).

MELYIK KORTÁRS MAGYAR HÁLÓSZOBAZENÉSZ VETT NEMRÉG A HÚGÁNAK MC HAMMER-LEMEZT? ITT LERÁNGATJUK A LEPLET!

Ezt írta a U Can't Touch This elkövetője a mikroblogon: "Pufók Elvis kinézetű figura bekocogtatott az ablakon, letekertem, mire kérdi: próbaidőn vagy ideiglenesen szabadlábon? Amikor átadtam neki a személyimet, ő megpróbált kirángatni a kocsiból, elfelejtve, hogy kemény fánkdiétán van... Ez vicces volt egészen addig, míg elő nem rántotta a fegyverét, meg nem fújta a sípját és segítségért nem kiáltott. Az egyetlen dolog, ami veszélyesebb egy megijedt fegyveres embernél, az a megijedt fegyveres ember jelvénnyel és szabálykönyvvel. És most válaszolok a kérdésére: ellentétben a személyes hiedelmeiddel, nem minden színesbőrű van ideiglenesen szabadlábon vagy próbaidőn, dagifiú!"

Az ötven éves Hammert óvadék fejében ideiglenesen szabadlábra helyezték, a bírósági tárgyalásra márciusban kerül sor. A művész egyébként a tavalyi év végén újra kapott egy kis hátszelet, miután a koreai YouTube-rekorder Psy mellett lépett fel meglepetésként az American Music Awards gálán:

https://recorder.blog.hu/2013/02/25/rasszista_rendor_tartoztatta_le_mc_hammert
Rasszista rendőr tartóztatta le MC Hammert?
süti beállítások módosítása