Könyvbe vándorol a magyar dubstep és az erdélyi rap

2012.12.06. 14:30, recordernews

beckize.jpg

2011 végén figyelemreméltó törekvések szökkentek szárba Pécsen. Nem csak létrejött a magyar viszonylatban úttörőnek számító Zenélő Egyetem a 30Y-os Beck Zoltán szakmai igazgatói felügyelete mellett (illetve a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a Pécsi Tudományegyetem atyai gondoskodásával, a fenti fotó az egyedülálló projekt Facebook-oldaláról származik), de az általuk szervezett zenei konferencia tudásanyaga és még egyéb magvas elmélkedések most egy könyv formájában is megjelennek.

ŐK MÁSOKAT ELEMEZNEK, MI PEDIG BECK PROFESSZOR ZENEKARÁNAK ALBUMÁT - ITT.

zenborito.jpgA Zenei szubkultúrák médiareprezentációja - Stílusok, színterek, identitáspolitikák címet viselő kötet szerzői fiatal kutatók és egyetemi oktatók, civilben maguk is zenerajongók, néhány esetben alkotók, többen pedig külföldi tanulmányaik, kutatásaik során foglalkoztak témájukkal.

A PTE BTK oktatói, Havasréti József és Guld Ádám által szerkesztett kötet szétágazó tematikát vonultat fel: egyrészt a könnyűzene szubkultúrák jelenlétét és működését vizsgálja az internet, majd az utóbbi években a közösségi média által alaposan átalakított zenei színtereken: terítékre kerülnek többek között a metál webzine-ok és a videojátékok, de jut hely konkrét szubkultúrák, például a magyar dubstep mozgalom, illetve az erdélyi rap szcéna tanulmányozására is, több tanulmány pedig vizualitás és könnyűzene viszonyát boncolgatja.

A Gondolat Kiadónál megjelenő kötetet a már említett tanszék hagyományos rendezvényén, a Könyvszüreten mutatják be ma este a pécsi Zsolnay Negyedben található Re:Public Galériában.

Címkék: könyv beck zoltán
https://recorder.blog.hu/2012/12/06/konyvbe_vandorol_a_magyar_dubstep_es_az_erdelyi_rap
Könyvbe vándorol a magyar dubstep és az erdélyi rap
süti beállítások módosítása