Kisokos az Atoms For Peace-albumhoz

2012.12.05. 10:27, recordernews

atomsfor.jpg

Vége az újabb fontos albumot megelőző majdnem iparági pletykáknak: Thom Yorke-ék hivatalosan is közhírré tették a legfontosabb infókat, amiket tudnunk érdemes a menő zenészekből öszeállt Atoms For Peace közelgő debütlemezéről, kezdve rögtön a borítóval, amit itt fent láthatunk.

És folytassuk ott, hogy igaz, amit korábban egy rajongói oldal szinte biztosra vett, miszerint AMOK lesz az anyag címe, az viszont nem, hogy már januárban ráugorhatunk, mert a pontos dátum február 25. (ellenben tényleg az XL Recordings ernyője alatt érkezik meg). Az első, kislemez formájában már megjelent dal, a Default is helyet kap majd rajta:

A Radiohead hivatalos oldalán Yorke most közölte a várható kilenc dal listáját, illetve azt is, hogyan találtak egymásra ők öten, vagyis mellette a Red Hot Chili Peppers-basszista Flea, a brazil ütőhangszeres Mauro Refosco, a híres amerikai session dobos Joey Waronker, illetve a gyakran a Radiohead hatodik tagjaként emlegetett Nigel Godrich: "Azért jöttünk össze, hogy a The Eraser dalai megszólaljanak élőben, ha esetleg eddig ezt valaki nem tudta volna, és hát elég jó energiákat fedeztünk fel... aminek a vége ez a lemez lett."

NIGEL GODRICHNAK VAN EGY ZAKATOLÓ-SZINTISZŐNYEGES ZENEKARA IS.

"Még mindig tántorgok az egész éves turnézás miatt, de tervezzük, hogy jövőre már koncertezünk. Épp azon vagyunk, hogy ezt kitaláljuk" - egészítette ki még magát a huszonegyedik század egyik legismertebb falzett hangjának tulajdonosa. Majd egy ars poeticával zárta a kommünikét: "az Atoms egy nyitva hagyott projekt, hogy hová vezet, azt még én sem tudom. De ez a jó benne."

Talpra állt közben egy Atoms For Peace-weboldal is, amin sok mindent nem találunk még, de legalább elmondhatjuk róla, hogy létezik. Várjuk a végkifejletet, addig meg itt egy részlet a zenekar első élő fellépéséről:

https://recorder.blog.hu/2012/12/05/atoms_for_peace_kisokos
Kisokos az Atoms For Peace-albumhoz
süti beállítások módosítása