Unortodox művészeti album M.I.A.-tól

2012.10.30. 09:42, recordernews

mialbum.jpg

A nem csak eklektikus zenéivel, de provokatív akcióival is ismertséget szerző Maya Arulpragasam, vagyis M.I.A. nemrég kézzelfogható, lapozgatható, megrendelhető, de – ahogy az tőle elvárható – kellőképpen szokatlan albumot dobott piacra. Ez, ha úgy tetszik, saját sztoriját mutatja be amolyan szemet kényeztető módon, kezdve londoni művészeti iskolás éveitől egészen a botrányos Super Bowl-ig robbanó karrierjéig.

HOGYAN MUTATOTT KÖZÉPSŐ UJJAT M.I.A. TÖBB SZÁZMILLIÓ EMBERNEK? HÁT ÍGY.

A kiadó leírása szerint a kiadvány változatos módon elkészített anyagokkal van megrakva. Így például találunk benne videóból kinyisszantott állóképeket, amiket stencillel újrarajzolt, majd ismét animálta őket; festékszóróval megfújt vásznakat, amiket beszkennelt, majd videokollázsokat készített belőlük; fényképeket, amiket lekamerázott, majd a végeredményt szándékos számítógépes adatvesztésnek vetette alá, és ebből kreált grafikákat; pólómintákat és saját kezűleg készített színpadi fellépőruhát – és így tovább.

M.I.A. természetesen Facebook-oldalán is veszettül tolja az albumot (a társalkodásba be is kapcsolódhatunk), sőt, promóvideó is készült hozzá, ami meglepő módon egész jól elmondja, hogy körülbelül mit láthatnánk a könyvben.

És mégvalami: az énekesnő negyedik nagylemeze Matangi címmel most decemberben fut be, és szerinte olyan lesz, mint "Paul Simon betrippezve."

Címkék: m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2012/10/30/unortodox_muveszeti_album_m_i_a_-tol
Unortodox művészeti album M.I.A.-tól
süti beállítások módosítása