David Lynch valóra vált álma az A38 Hajón

2012.10.15. 18:47, recordernews

Chrysta_Bell_dutch_rall_08_1.jpg

(X) A felkavaró amerikai filmesről, David Lynchről már régóta tudjuk, hogy a rendezés mellett lelkesen folglalkozik zenével. Az általa felfedezett Julee Cruise után egy évvel új múzsája érkezik október 16-án, kedden az A38 Hajóra: az elbűvölő texasi díva, David Lynch „valóra vált álma”, Chrysta Bell mutatja be a mesterrel közösen készített első lemezét. Erotika és fájdalom, érzékenység és kegyetlenség kavarog Chrysta Bell varázslatos balladáiban.

Lynch és Bell egyébként évek óta dolgoznak együtt a rendező házi stúdiójában, szinte teljes titokban. Közös munkájuk persze sok megszakítással zajlott, és közel tíz évig tartott, amíg egy teljes lemezanyagot felvettek. Volt, hogy fél évig nem is látták egymást, aztán rövid sessionök során csiszatolták a számokat, és ami talán még azoknál is fontosabb: a művésznő imidzsét. Lynch most sem tagadta meg önmagát: több interjúban is elmondja, hogy ő a „rendező”, Chrysta Bell a „színész”, aki megvalósítja mestere elképzeléseit. Mindebben egy fiatal rendező-operatőr-fotóművész-gitáros-hangszerelő, a budapesti koncerten is fellépő Dutch Rall volt segítségükre. Dutch Rall jóvoltából szinte minden számhoz erős atmoszférájú, Lynch-hangulatú, komor, időnként szürreális hangvételű videóklip készült, amiket Chrysta Bell dívafigurája ural. Egyet mutatunk is:

Az énekesnő nem csupán Lynch teremtménye: magával ragadó kisugárzása van, bársonyos, erotikusan búgó hangja, ami remekül illik a mélyre hangolt gitárok uralta, fülledt hangulatú balladákhoz. Lassú, álomszerű utazás minden egyes Chrysta Bell-koncert, a férfifantáziák megelevenedése, amik során a művésznő végigjátszik szinte minden egyes női szerepet a szívtipró démontól az elhagyott szeretőn át a bájos naiváig. Meglátjuk.

chry.jpg

Belépő a helyszínen 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Koncert + vacsorajegy, csak elővételben: 6500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

https://recorder.blog.hu/2012/10/15/david_lynch_valora_valt_alma_az_a38_hajon
David Lynch valóra vált álma az A38 Hajón
süti beállítások módosítása