Jay-Z nem érti az Occupy mozgalmat, de kihasználja

2012.09.11. 09:49, recordernews

occupy2.jpg

2011 végén Jay-Z többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Kanye Westtel közös nagy sikerű nagylemez, a Watch The Throne egyik koncertjén egy "Occupy All Streets" feliratú pólót húzott magára, a W-t lesatírozva az elitellenes megmozdulás nevének elejéről, az utcát pedig többes számba helyezve. A ruhadarabból kapott több rapperbarát, de még a Def Jam-alapító mágnás Russell Simmons is (lásd a fenti képen), aki azt találta mondani az ötletről, hogy Jigga "egészen új szintre emelte a mozgalmat."

HOGYAN KERESTÉK MAGUKAT RONGYOSRA A HIP HOP NAGYÁGYÚI 2012-BEN? ÍGY.

Ennél jóval érdekesebb, hogy nemrég a New York Times újságírója leült a rapmogullal, hogy hosszadalmasan elbeszélgessen vele hiphopról, karrierről, bizniszről, a kész interjúban viszont annál a részénél, amikor ismét szóba kerül az amerikai tüntetéssorozat, Jay-Z meglepő kérdéssel válaszol: "mi ez az egész, miért harcolnak?" A cikk szerint a mozgalom mellett kiálló Russell Simmonsnak azt is mondta: "nem fogok kimenni a parkba piknikezni, azt sem tudnám, mitévő legyek, miről szól ez a harc. Mit akarunk, tudjuk egyáltalán?"

A pólónyomós üzleti húzás fölé egyébként elég hamar felhők tornyosultak, amikor kiderült, hogy a sztárrapper egy centet sem ajánlott fel az Occupy Wall Streetnek a profitból. Egyes híradások szerint a pólót akkor ki is vonták Jay-Z márkája, a Rocawear weboldaláról, mi most mégis megtaláltuk. Hiszen ami bevált, azt miért kéne abbahagyni, nemdebár?

https://recorder.blog.hu/2012/09/11/jay-z_nem_erti_az_occupy_mozgalmat_de_azert_kihasznalja
Jay-Z nem érti az Occupy mozgalmat, de kihasználja
süti beállítások módosítása