Bulizz a BB-vel: Péterfy Bori kisfilmjei a Daazón

2012.07.26. 12:00, recorderhu

paktum.jpg(X) Péterfy Bori igazi művészcsaládból származik: dédapja Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapja Jékely Zoltán író, költő, édesapja Péterfy László szobrász, bátyja Péterfy Gergely író, unokatestvére pedig Gerlóczy Márton író, férje Merényi Dávid fotós és rendező – ő maga pedig eredeti foglalkozását tekintve színésznő, pedig elsőre nem is vették fel a színész szakra. Nem adta fel, és az élet őt igazolta: számos fontos színházi társulat tagja volt, dolgozott Pintér Bélával és Schilling Árpáddal is, majd a Nemzeti Színházba került. Emlékezetes színpadi szerepei mellett nagyszerű filmekben is játszott, alakítását díjakkal is elismerték. A Daazo.com válogatásában most Péterfy Bori kisfilmes szerepeit ismerhetjük meg, cikkünkben az összes alkotás azonnal meg is tekinthető. Napi programajánlónkat a BB támogatja.

A karizmatikus, erőteljes karaktereket megformáló színésznő az itt szereplő kisfilmekben egyszerre vadító rúdtáncos és lepattant tanárnő, ellentmondást nem tűrő, szigorú nevelő és szeretetre éhes, érzékeny nő. 

Péterfy Bori első gyermeke születését követően néhány hónapos – mindössze egy alkalmi klippel tarkított – szünetet tartott, nemrég viszont új videóval tért vissza a koncertezéshez, ősszel pedig új albumot jelentet meg zenekarával.

Szeiler Péter: Halotti beszéd



Horváth Lili: Napszúrás



Nagypál Orsi: Paktum (2010):

 
Pápai Pici: Tudsz így szeretni



Papp Szilvi: Ha(gy)



Bagota Béla: Egymás mellett



Lóth Balázs: Epilógus

A BB a Facebookon:

http://www.facebook.com/BBpezsgo

https://recorder.blog.hu/2012/07/26/bulizz_a_bbvel_peterfy_bori_kisfilmjei_a_daazon
Bulizz a BB-vel: Péterfy Bori kisfilmjei a Daazón
süti beállítások módosítása