Carbovaris: A Very Milos Holiday – EP-premier! + Sunrise – klippremier!

2012.06.20. 17:29, -recorder-

carbovaris4_1.jpgA 20 éves átlagéletkorú Carbovaris együttes, a gitáros-énekes Jamak Ármin, a gitáros-vokalista Balázs Soma, a basszista Nyitray Dániel és a dobos Lehoczky Zsombor az ősszel tartott már a Recorderen egy klippremiert (Gravity), de a héten elkészült legújabb videójuk mellé már rögtön egy új lemezt is bemutatnak nálunk! A tavalyi év végén megjelent Milos című első albumuk folytatásaként most A Very Milos Holiday címen adnak ki egy ötszámos EP-t (mely a tervek szerint egy másik hasonló minialbummal bővül majd Milos-trilógiává), és a Sunrise című dalhoz egy fiatalos szertelenségű videoklipet is forgattak. A némi Placebo-hatást mutató indie rock anyag lemezbemutató koncertjét június 22-én pénteken este tartják az A38 Hajón (a We Are Rockstars és spanyol Maika Makovski társaságában), ezt követően pedig június 29-én a székesfehérvári Museum Caféban és 30-án az esztergomi Kaleidoszkóp Házban is közönség elé viszik ezeket az új dalokat. 

carbovaris8.jpgEz az ötszámos lemez a Milos albumhoz hasonlóan lendületes, fiatalos gitárpop anyag. Nyárias hangvételű, könnyed dalokról van szó, amelyek, azt hiszem, nehezen sorolhatóak stílus szempontjából egy zászló alá” – mondja a névadó Milos macska gazdája, a basszusgitáros Dani. „A Sunrise és a Don't Hurt My Cat kifejezetten könnyed, nyári slágerek, a tőlünk megszokott bohókás hangvételben. Ezzel szemben a Figure Out és a Buttercup számunkra sokkal komolyabb érzelmi tölteteket rejtenek, és zeneileg is érettebbek, azt hiszem. A Get Back még a 'Milos-éra' maradéka, nyers, egyszerű és lendületes. A debütáló anyagunkhoz képest talán kicsit átgondoltabb koncepció áll az új lemez mögött, az első albumon ugyanis 13 különálló szám volt egymás mögé felsorakoztatva, és azzal szemben ez az öt szerzemény most szervesen kapcsolódik egymáshoz. A tervek szerint 2013-ban kijövünk a Milos-trilógia utolsó darabjával, ami a jelenlegi lemezhez hasonlóan ötszámos anyag lesz, így nevezhetnénk őket testvéralbumoknak is.”

az A Very Milos Holiday című új Carbovais-lemez anyag itt hallható:

carbovaris-very.jpg.


A Sunrise-hoz készült klipet három fiatal sráccal forgattuk a Hajógyári-szigeten egy Akvárium-koncert utáni hajnalban, egy óra alvás után. Hál'istennek sok haverunk eljött, és nagyon jól éreztük magunkat. A legdurvább a klipben látható színes füst beszerzése volt, dugóban zúztunk le érte kocsival zárás után Gyálra. A stroboszkópos jelenetet Zsombor hálószobájában forgattuk, kb. 40 fok volt, ezért mindenki alsógatyában nyomta...”

 

ráádásként itt a Milos című első Carbovaris-album teljes anyaga is meghallgatható 2011-ből...

...ez pedig az első album zárószámának, a Pray!-nek a friss spanyol verziója, mellyel a Carbovaris-fiúk a pénteki lemezbemutatón fellépő spanyol Maika Makovski előtt tisztelgnek:

az A38-as lemezbemutató koncert Facebook-eseményoldala:
http://www.facebook.com/events/256350997806210/


http://www.facebook.com/carbovaris

lejegyezte: Déri Zsolt

Címkék: premier carbovaris
https://recorder.blog.hu/2012/06/20/carbovaris_a_very_milos_holiday_ep-premier
Carbovaris: A Very Milos Holiday – EP-premier! + Sunrise – klippremier!
süti beállítások módosítása