Carbovaris: Gravity – klippremier!

2011.09.05. 15:59, -recorder-

A Recorder premierjeinek sorában az eddigi legfiatalabb versenyzők következnek: a 19-20 éves tagokból Carbovaris – melyet a nyolcvanas évekbeli poszt-punk és a kilencvenes évekbeli britpop, no és persze főleg azok kétezres évekbeli reneszánsza ihletett – itt nálunk mutatja be Gravity című új dalát és annak videóját, mely a budapesti indie rock kvartett első hivatalos klipje. „Viszonylag fura neveink vannak (Ármin, Soma, Zsombor, Dani) és viszonylag furán jöttük össze” – mesélte a Recordernek a gitáros-énekes Jamak Ármin, aki Balázs Soma gitáros-vokalistával, Nyitray Dániel basszistával és Lehoczky Zsombor dobossal alkotja az együttest. „Kezdetben Varjúláb néven futott a zenekar, de akkor még más volt az énekes és a dobos, a mostani felállás kialakulásakor lettünk végül Carbovaris. Ami amúgy a varjú és egy heveny hasmenés során szedett széntabletta nevéből ered.

Nemsokára az a hatalmas megtiszteltetés ért bennünket, hogy megtarthattuk első koncertünket egy garázsban egy motorcsónak előtt. Ezt követően megnyertük a One Day Fame nevű tehetségkutatót így felléphettünk a 2010-es Szigeten az A38-Wan 2 színpadon. Azóta megfordultunk már számos kisebb-nagyobb helyen és mindenhol próbáljuk hozni azt a britpop/indie-t, amit játszunk és hallgatunk. Ősz folyamán tervezzük, hogy megjelentetjük végre első albumunk sok-sok koncert és klip kíséretében.”

Az első klip már itt is van, a Gravity című vadonatúj stúdiófelvételhez készült. „A szám tulajdonképpen az álmodozásról szól, és a gravitációról, ami visszahúz a földre, ha nagyon elkalandoznánk. Szól az álmatlan estékről, amikor mindenki mindent eltervez, de csak nagy ritkán teljesül az, amit kigondoltunk – mondja a frontember a dalról, melyet a zenekar pénteken tesz letölthetővé Facebook-oldaláról. „Ami a klipet illeti, az nehéz vajúdással született meg, hiszen már egy éve tervezgettük, hogy előrukkolunk valami mozgóképes ámulattal. Történet nagyon nincs, csak mi magunk és természetesen a csokis fagylalt. Ebben a videóban számos kalandot él át a zenekarunk, például sétálunk vagy épp iszunk, a vadabb pillanatokban meg épp egy kocsiban ülünk eltorzult fejjel. Reméljük mindenkinek tetszeni fog a videó és természetesen a szám is!

Íme, a Carbovaris együttes Gravity című dala és a hozzá tartozó klip, melyet Nyitray Dániel vágott össze:

;

kuriózumként itt egy magyar nyelvű Carbovaris-dal, az Árva láng, mely A Zene Ünnepe alkalmából készült júniusi Recorder-összeállításunkban már szerepelt:

http://www.myspace.com/carbovaris
http://www.facebook.com/carbovaris

lejegyezte: Déri Zsolt
 

Címkék: premier carbovaris
https://recorder.blog.hu/2011/09/05/carbovaris_gravity_klippremier
Carbovaris: Gravity – klippremier!
süti beállítások módosítása