Manic Street Preachers + Peace

2012.04.27. 12:20, -recorder-

Arena, Bécs, 2012. április 28.

A most hétvégén kezdődő kremsi Donaufestivalról leginkább a vasárnapi fellépőket ajánlottuk (Chairlift, Atlas Sound, Ariel Pink, CocoRosie stb.), merthogy szombatra egy másik ausztriai programot is tudunk javasolni: egy bécsi Manic Street Preachers-klubkoncertet! Aki ott volt decemberben a londoni O2 Arenában a walesi trió karrierösszegző megakoncertjén, az hallhatta, hogy társai nevében a gitáros-énekes James Dean Bradfield két évre elbúcsúzott a közönségtől. De úgy látszik, hogy csak a brit nézőktől, ugyanis az euforikus jubileumi hangulat hatására (nemrég volt negyedszázados a zenekar!) bejelentettek egy kis európai klubturnét – ilyesmi először esik meg a 2001-es Know Your Enemy koncertsorozat óta! A bulik setlistjét természetesen a tavaly ősszel kiadott dupla válogatás, a National Treasures kislemezdalai alkotják, de a fentebb említett három és fél órás londoni szuperkoncerthez képest itt azért egy kicsit rövidebb kivonatot kapnak a nézők.

Ettől függetlenül a legfontos dalok nem hiányozhatnak majd: a karrierindító Motorcycle Emptiness, az első Sziget-koncerten Puskás Öcsinek ajánlott Faster, a generációs himnusznak számító A Design For Life, a tavalyi angliai lázongások által újjáértelmezett If You Tolerate This…, a frontember édesanyjának emlékére írt Ocean Spray, a karrierújraindító Your Love Alone Is Not Enough, és a legutóbbi album slágere, az It's Not War (Just The End Of Love) mind el kell, hogy hangozzon! És ha a zenészek jókedvükben vannak, még olyan ritkábban játszott gyöngyszemeket is előkaphatnak, mint a La Tristessa Durera, a So Why So Sad, a There By The Grace Of God vagy az Empty Souls. A walesi trió ráadásul még egy ügyes előzenekart is hoz magával a szomszédból: a kilencvenes évekbeli brit zenék ihlette Peace nevű kvartett tagjai Közép-Anglia Walesszel határos nyugati nyugati vidékéről származnak.

Jegyár: 39-45 euró

http://manicstreetpreachers.com
http://peaceforeverever.co.uk

egy Manic Street Preachers-interjú 2011 őszéről és a válogatáslemezre készült This Is The Day című The The-feldolgozás klipje sok archív MSP-videofelvétellel:

a Follow Baby című vadonatúj Peace-klip:

 

https://recorder.blog.hu/2012/04/27/manic_street_preachers_peace
Manic Street Preachers + Peace
süti beállítások módosítása