Extreme Exit: keménykedés a szerbiai fesztiválon

2012.04.13. 12:30, Recorder.hu

(X) A szerbiai Újvidéken július 12. és 15. között sorra kerülő EXIT Fesztivál hagyományaihoz hűen az idei évben is minőségi punk- és metálfelhozatalt kínál az érdeklődőknek. A Main Stage a reggae-metal walesi nagymenője, a Skindred koncertjének ad helyet, a Fusion Stage-en a punk-rock legenda Toy Dolls lép fel, az Explosive Stage-en pedig a Street Dogs és a Dirty Rotten Imbeciles (D.R.I.) zenél majd.

 

Július 12-én, csütörtökön Nagy Feró egyik aktuális kedvencének számai zengik majd be a 18. században épült Pétervári erődöt. A Skindred 2003 júliusában adta ki első, Babylon című albumát, melyet a hirtelen felhorgadó érdeklődés hatására egy évre rá már újra is nyomott a Lava Records. Ennek a megjelenésnek köszönhetően rengeteg elismerést zsebelt be a zenekar, és olyan nevekkel turnézhattak együtt, mint a Sevendust, a Nonpoint vagy a Papa Roach. A legutóbbi, negyedik, 2011 áprilisában napvilágot látott album, a Union Black a klasszikus reggae-metal hangzás mellett olyan kortárs elektronikus zenei stílusokból is merít. A Skindred koncertje az egyik legizgalmasabb programnak ígérkezik az idei Exiten!

Egy napra rá, pénteken egy 1979-ben alakult brit punk-rock banda lesz a fesztivál vendége. A Toy Dolls már bemutatkozásával, a Dig That Groove Baby című albummal felkeltette a média figyelmét, az 1984-ben érkező Nellie the Elephant pedig már a brit dallista 4. helyéig vitte őket (hogy aztán a Top 100-ban is maradjanak vele három hónapon át). Több mint 30 évnyi aktív zenélés, 12 stúdióalbum és megannyi tagcsere után a Toy Dolls idén visszatér a színpadra, hogy bemutathassa az ironikusan elnevezett The Album After The Last One-t, melyet nyilván a 2004-es Our Last Album? lemez folytatásának szántak.

Az Explosive Stage a "punkok punkját", a Street Dogs-t köszöntheti a közönség július 12-én, csütörtökön. A bostoni punk-rock zenekart a Dropkick Murphys frontembere, Mike McColgan alapította azután, hogy gyermekkori álmát valóra váltva az 1998-as debütáló album kiadását követően tűzoltónak állt, majd 2002-ben visszatért a zenéléshez. A Savin Hill című debütáló album átütő sikerét követően olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Social Distorsion, a Tiger Army, a Bad Religion és a Millencolin. A Street Dogs eddig öt stúdióalbumot adott ki, a legutóbbit 2010-ben. A munkásosztályhoz szóló szövegeiről és hamisítatlan punk életérzéséről ismert zenekar mindent bele fog adni Újvidéken is!

A fesztivál utolsó napján, július 15-én, vasárnap a trash metal ikonikus zenekara, a többek közt a Suicidal Tendencies, a Corrosion of Conformity és az S.O.D. számára is utat mutató, a crossover stílus elnevezését magáénak tudó D.R.I. fellépésével zárul az Explosive színpad programja. A texasi Houstonban 1982-ben létrejött csapat jó szokását megtartva – miszerint 10 évente adnak ki albumot – éppen az új lemezén dolgozik. Hallgassuk meg ezt a klasszikust is!

 

https://recorder.blog.hu/2012/04/13/extreme_exit
Extreme Exit: keménykedés a szerbiai fesztiválon
süti beállítások módosítása