Alabama Shakes: Boys And Girls – a teljes album + egy teljes letölthető koncert!

2012.04.07. 17:05, rerecorder

A Recorder magazin év eleji számában a 2012-es zenekari előrejelzések között már felhívtuk a figyelmet a származási helyét nevében viselő Alabama Shakes kvartettre, és mostanra nemcsak elkészült, de végig is hallgatható a déli soul-rockerek bemutatkozó nagylemeze, mely fizikai formátumban jövő héten, április 10-én jelenik meg. A 2009-ben alakult zenekar tavaly őszi négyszámos debütáló EP-jével került a fókuszba, majd villámgyorsan a „következő nagy durranás” kategóriába is, amit a Boys And Girls című első album maximálisan be is vált. A fekete gitáros-énekesnő Brittany Howard és a basszista Zac Cockrell által alapított együttes előbb Steve Johnson dobossal vált trióvá, majd Heath Fogg gitárossal kvartetté (koncerten pedig ma már egy turnébillentyűs is játszik velük), sokféle hatást (R&B, bluesos rock, soul, pszichedelikus rock, pszichedelikus soul, country) egyesítő dalaikban Howard lenyűgöző éneke az ékkő – egyszerre idézi Aretha Franklint és Janis Joplint. Soulos groove-jaik Otis Redding slágereit juttatják az eszünkbe, a zene úgy általában azonnal ható, klasszikus és izzóan szexi. Semmiféle bátorság nem kell nagy karriert jósolni az Alabama Shakesnek és első lemezének, melyet most itt a Recorderen is az elejétől a végéig meghallgatható – a március közepén a South By Southwest fesztiválon adott koncert felvételével együtt.


a Hold On című dal videója:

11 perces részlet a texasi South By Southwest fesztiválon adott Alabama Shakes-koncertből:

az amerikai NPR rádióhálózaton élőben közvetített SXSW-fellépés teljes 50 perces hangfelvétele mp3 formátumban itt letölthető

a koncert dallistája:

Hang Loose
I Ain't The Same
Hold On
I Found You
Always Alright
Boys & Girls
Be Mine
Rise To The Sun
You Ain't Alone
Heavy Chevy
On Your Way
Heat Lightning
 

http://www.alabamashakes.com

összeállította: Dömötör Endre

FRISSÍTÉS: a New York-i Webster Hallban április 10-én adott Alabama Shakes-koncertet az MTV Hive is élőben közvetítette!

https://recorder.blog.hu/2012/04/07/alabama_shakes_boys_and_girls_a_teljes_album
Alabama Shakes: Boys And Girls – a teljes album + egy teljes letölthető koncert!
süti beállítások módosítása