Recorder 004 Party – körbekérdés, nap 004

2012.02.11. 09:00, rerecorder

Egy nap, két kérdés, tizenhat válasz, a start, a felvezetés és a kitárgyalás után itt a drámai csúcspont. A Recorder magazin negyedik számát ünneplő szombati Recorder Party fellépői bemelegítő tréning során egyszerű kérdésekre válaszolnak cseppet sem bonyolultan.

- Mi legkínosabb/legjobb színpadi élményed?
- Mit szeretnél a mai riderre?


Minda Endre (Hangmás):
- A legkínosabb színpadi élményem az egész első koncertünk volt, még Paul és Kata nélkül. Ekkor még gitároztam, és az egész szörnyű volt. Szerencsére csak VHS-kamerával vették fel, a kazetta pedig évekkel ezelőtt eltűnt. Legjobból sok van, a legutóbbi a mostani szilveszteri koncertünk, ahol elosztogattam 4-5 üveg pezsgőt... hihetetlen volt a hangulat.
- Chilis királyrákot, mellé egy üveg 2010-es Tokaji Muscat Lunelt, majd egy masszázst happy finish-sel. De ha ez nem megy, annyi is elég, hogy sokan legyenek, és rohadt nagy őrület legyen… ilyenkor egy szék, és egy sör is elég koncert utánra.

Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven, The Twist):
- Az 1999-es kisstadionbeli R.E.M.-koncerten, amikor előzenekarként játszottunk, egyszer csak azt vettük észre, hogy Peter Buck, a gitáros négykézláb mászik előttünk, és csekkolja, hogy milyen torzítókat használunk, aztán az öltözőben ő is, meg Mike Mills is kértek tőlünk CD-t, de csak egy volt nálunk, úgyhogy kicsit marakodtak rajta.
- Elektromos hárfát.

Németh Róbert (Heaven Street Seven):
- A legjobból mondjuk kettő: az R.E.M. és a Radiohead előtt. És ugye, csak a szépre emlékezünk.
- Egy doboz Marlborót.

Kovács Ákos (Marionette ID):
- Beállt a vállam, Petinek, a dobosunknak kellett kimasszíroznia, szám közben, mindenki előtt. Üvöltöttem közben.
- Ha kóla van elég, probléma nem lehet.

Benedek Tamás (Drum & DJ, Neo):
- Volt egy pár mindegyikből. A legkínosabbak közül az egyik például, amikor 2000 ember előtt egy városnapon játszottunk, ahol a zenekar billentyűse (egy diszkó zenekarról van szó) a negyedik szám után távozott, mert neki egy másik buliba kellett mennie. Egy gitárossal küzdöttük végig. A legjobbak közül említhetném például amikor a NEO-val a Balaton Sound nagyszínpadán játszottunk a Kraftwerk előtt.
- Egy csendes dobszerkót az öltözőbe. Ja és öltözőt...

Popbitch (Kollektiva / Ghetto Bazaar):
- A legkínosabb: beesés a színpad mögé, bealvás buli közben. A legjobb: bók élőszóban a 2ManyDJs-től, amikor egy buliban játszottunk, illetve amikor Diplónak megírták sms-ben, milyen jó szettet játszottam.
- Virágot és csokoládét.

Grabowsky:
- A legkínosabb Debrecenben volt. Én voltam a warm-up, befejeztem a szettem és maradtam a helyen. A buli végén a környék népszerű lemezlovásza nyomta a darát. Szabadtéri hely volt, így ment a hang-para és ezért hajnal négykor haza akarták küldeni a pörgő embereket, de a zene leállításával nem mertek próbálkozni, úgyhogy felzavartak engem, hogy a jó kis deep zenéimmel szépen adjam tudtukra, hogy mehetnek haza. A hangerőt a felére rántották vissza én meg elindítottam Etienne de Crecy Prix Choc-ját..., aztán legszívesebben elbújtam volna a föld alá, olyan füttykoncertet kaptam. A legjobb – bár egy perc múlva megbántam – szintén Debrecenben volt. Kertrészben játszottam, egy értékes Tone Loc-számra úgy sikerült rákeverni egy másikat, hogy olyan energia keletkezett, amit csak egyféleképpen tudtam kifejezni: amikor lekaptam a lemezt, azzal a lendülettel behajítottam a táncolók közzé. Erővel odasuhintottam, mint a bumerángot. Úgy hozta vissza valaki, de sem neki, sem a lemeznek nem lett baja.
- Jó buli legyen, legyenek emberek, vegyék a zenét.

Rév Marcell (Kodály Method):
- A legkínosabb: gimnáziumi dráma fesztivál, két mondatnyi szövegem volt, mégis sikerült belesülni. A legjobb: operatőr létemre nem szoktam színpadon szerepelni, de amikor két éve forgattuk a Napozz Holddal című Kispál-filmet, a búcsúkoncerten 40 ezer ember előtt én is a színpadon voltam az egyik kamerán. Elég klassz volt, de örültem, hogy ott nem kell megszólalnom.
- Meleg borsmenta teát, citrommal, mézzel.
 

(X) A február 11-ei Recorder 004 Party minden 25. belépőjegyéhez ajándékba adjuk Lana Del Rey új CD-jét, a Born To Die albumot!

A helyszínen mindenki beszerezheti az ingyenes Recorder magazin 2012. január-februári számát.

Jegyár: 1000 Ft

a rendezvény Facebook-eseményoldala:

http://www.facebook.com/events/313426545359965

http://www.hangmas.hu
http://marionetteid.bandcamp.com
http://www.facebook.com/drumanddj
http://www.hs7.hu
http://www.kodaly-method.com/
http://soundcloud.com/grabowsky
http://www.facebook.com/kollektivaofficial
http://ghettobazaar.blog.hu/

https://recorder.blog.hu/2012/02/11/recorder_004_party_korbekerdes_nap_004
Recorder 004 Party – körbekérdés, nap 004
süti beállítások módosítása