Kingdom

2012.01.12. 12:02, rerecorder

Corvintető, 2012. január 14.

A Budapest Bass Music ismét egy élvonalbeli, úttörő DJ/producert hoz el a fővárosba, szombaton éjszaka az amerikai Kingdom (Ezra Rubin) játszik a Corvintetőn. A brooklyni székhelyű 29 éves Kingdom gyerekkora óta foglalkozik zenével (már általános iskolásként kitanulta a MIDI használatát egyik tanárától), 2008 körül kezdett visszhangot kiváltani remixeivel, fellépéseivel és saját trekkjeivel, melyek széles műfaji spektrumból állnak össze (UK garage, grime, dubstep, dancehall, kwaito), de közös bennük a súlyos basszusdominancia. A másik jellemző zenei elem nála a mainstream R&B-hangminták felhasználása (és persze a hiphopot sem veti meg). 2010 legelején bukkant fel első saját kiadványával (Mind Reader), majd a UK bass vezető kiadójánál, a Night Slugsnál kötött ki (That Mystic EP – 2010, Dreama EP – 2011), és lett az amerikai testvérlabel, a Fade To Mind vezetője.

Effektekkel sűrűn tűzdelt basszusközpontú tánczenéje az R&B énekhangmintákkal kellően fülbemászó, ugyanakkor futurisztikus és izgalmas is. Az este folyamán fellép még BA10, Mentalien, Aafro és Reload.

jegyár: 1000-1400 Ft

nightslugs.net
fadetomind.net

Kingdom tavalyi kislemeze a Naomi Allen énekével felvett Take Me:

Kingdom tavalyi EP-jének nyitódala, a Let You Know:

Kingdom közreműködése a Hard Ass Sessions című kuduro válogatás-sorozat ötödik részéhez, a Stadium Pass című szerzemény:

Címkék: corvintető kingdom
https://recorder.blog.hu/2012/01/12/kingdom_4
Kingdom
süti beállítások módosítása