LCD Soundsystem: Live Alone (videoklip, Franz Ferdinand-feldolgozás)

2011.12.20. 11:14, -recorder-

Bár az egyik zenekar egy ideje pihen, a másik meg már feloszlott, most mégis itt egy új videoklip egy Franz Ferdinand-szám LCD Soundsystem-féle feldolgozáshoz. James Murphyék áprilisi búcsúkoncertjük után már posztumusz felvételként adták közre átiratukat Alex Kapranosék 2009-es Live Alone című dalából, a 2011-es Lemezboltok Napja alkalmából kiadott Covers E.P. részeként, és több mint nyolc hónappal később itt van hozzá egy klip, melyet a brooklyni vizuálművész, Lustix (született: Gabriel Pulecio Guzman) rendezett. A közös nevezőt a hetvenes évek végi David Bowie-hangzásban megtaláló két együttes zenéjét persze minden különösebb aktualitás nélkül is jó hallgatni, New York-i képeket pedig mindig jó nézni.

a Live Alone című Franz Ferdinand-dal LCD Soundsystem-féle feldolgozásának videója 2011-ből:

az All My Friends című LCD Soundsystem-dal Franz Ferdinand-féle feldolgozásának videója 2007-ből:


http://lcdsoundsystem.com
http://franzferdinand.co.uk

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS:
alig egy nappal a LCD Soundsystem-klip után a tavaszi Covers E.P. egy újabb Franz Ferdinand-feldolgozásához is előkerült egy videó, a What She Came For című dalhoz, melyet az ESG nevű kultikus New York-i punk-funk csajzenekar tagjai alakítottak a maguk képére!

ahogy sejtettük, egy nappal az ESG-klip után egy újabb videó került elő a Covers E.P.-hez, a Dream Again feldolgozása a Magnetic Fields vezérétől, Stephin Merritt-től:


ez pedig a
Covers E.P.-hez készült első klip még 2011 tavaszáról, a Turn It On című 2009-es Franz Ferdinand-dal Peaches-féle átiratának videója:

https://recorder.blog.hu/2011/12/20/lcd_soundsystem_live_alone_videoklip
LCD Soundsystem: Live Alone (videoklip, Franz Ferdinand-feldolgozás)
süti beállítások módosítása