Girls + Spectrals

2011.11.20. 14:50, -recorder-

WUK, Bécs, 2011. november 21.

A 2011-es év egyik legjobb lemezét jegyző Horrors után egy nappal egy másik olyan zenekart láthatunk, amelyik az év legjelentősebb produkciói közé tartozik – az egésznek csak annyi a szépséghibája, hogy a Girlsért Bécsig kell utazni. Aki esetleg még mindig nem tudná, a nőnemű elnevezés ellenére férfiakról van szó, az együttest ugyanis Christopher Owens és Chet White alapította (előbbi a dalszerző-frontember, utóbbi a basszusgitáros-producer). A turnén természetesen kísérőzenészekkel kiegészülő San Franciscó-i párost zeneileg többen Elvis Costellóval rokonítják, de érdemes még megemlíteni velük kapcsolatban Nick Cave, a Pink Floyd, a Fleetwood Mac és a Beach Boys nevét is. Már a 2009-es, nemes egyszerűséggel Albumnak keresztelt debütálásuk is jól sikerült, de az idei Father, Son, Holy Ghost lett aztán a mindent vivő produkció: a Pitchfork 9.3-ja vagy a Recorder 10/10-e egyáltalán nem véletlen.

Owensék mellett az est másik fellépője a fiatal leedsi garázs-rock zenekar, a 21 éves Louis Jones vezette Spectrals, mely októberben állt elő Bad Penny című első albumával – és azt is fontos megemlíteni, hogy ugyanazon a napon, szintén Bécsben lép fel a Pavement-frontemberként hírnevet szerzett Stephen Malkmus is The Jicks nevű zenekarával (az a koncert a Flexben lesz).

Jegyár: 16-19 euró

www.myspace.com/girls
www.spectrals.co.uk


az új Girls-album beharangozó dalának, a Vomitnak a videója:

a Honey Bunny című legutóbi Girls-klip 2011 szeptemberéből:

a következő Girls-kislemez, a november 28-án megjelenő Lawrence, mely a Felt brit kultzenekar frontemberének, Lawrence Haywardnak a tiszteletére íródott:

a Get A Grip című vadonatúj Spectrals-klip:

Címkék: bécs girls wuk spectrals
https://recorder.blog.hu/2011/11/20/girls_spectrals
Girls + Spectrals
süti beállítások módosítása