The Sound Of Arrows: Voyage – a teljes album! (+ az összes videoklip)

2011.11.13. 16:30, -recorder-

A héten újabb svéd elektro-pop formáció mutatkozott be első albumával a nemzetközi piacon – és a Sound Of Arrows duó Voyage című lemezanyaga most itt a Recorderen is meghallgatható! Oskar Gullstrand és Stefan Storm együttese 2006-ban alakult: az énekesi szerepet ellátó Stefan korábban house-t csinált, a zenélés mellett grafikusként és animátorként dolgozó Oskar pedig egy nagyzenekarban játszott. Első közös kiadványuk a Danger EP volt 2008-ban, amit 2009 elején egy második EP is követett M.A.G.I.C. címmel, de első igazi sikerüket az év őszén kiadott Into The Clouds kislemezdallal érték el, amely az Egyesült Királyságban is felkerült a legtöbbet letöltött számok listájára és Fear Of Tigers (alias Benjamin Berry) készített hozzá egy emlékezetes remixet. Közel másfél év kihagyás után idén 2011 februárban tértek vissza a Nova című dal videójával, a kislemez pedig tavasszal jelent meg a Geffen Records gondozásában, ahogy a Magic új verziójának nyári kiadása is nagykiadós forgalmazást kapott (meg egy látványos új klipet, amelyben két spanyol kisgyerek egyszer csak arra ébred, hogy az összes felnőtt eltűnt a világból). Az időközben Lady Gaga-, Naked + Famous- és Alphabeat-remixeket is készítő svéd együttes nyolcvanas évekbeli szinti-popból (a Pet Shop Boys és társaik világából) építkező, de erős dream pop hatásokat is mutató első albuma, a fenti három kislemezdalt is tartalmazó Voyage november 7-én jelent meg. A teljes 11 számos zeneanyag mellett most a duó társrendezőként jegyzett álomszerű videóit is bemutatjuk, élen az album negyedik kislemezdalának, a Wondersnek a vadonatúj klipjével.

a Sound Of Arrows albuma – melynek felvételeinél egy brit producer, az ezredfordulón mashup mixeivel elhíresült Richard X is segédkezett – a lemezborító alatt hallható:

.

egy bónuszdal, a 2009-ben ingyenes letöltésként közreadott Dark Sun című szám:

az albumon nem szereplő 2008-as Danger és a M.A.G.I.C. 2009-es eredeti verziója itt hallható és tölthető le:

http://soundcloud.com/labrador-records/the-sound-of-arrows-danger/download
http://soundcloud.com/labrador-records/the-sound-of-arrows-m-a-g-i-c/download


következzenek a Sound Of Arrows videói fordított kronológiai sorrendben, élen a Wonders vadonatúj klipjével, melyet az együttes Mattias Johansson társrendezővel és Daniel Takács operatőrrel forgatott:

a bevezetőben már említett Magic kisfilmje:

a Nova barlangbeli kalandja

és végül az Into The Clouds videója, még 2009-ből:


ráadásként itt egy élő felvétel az album november 4-én Stockholmban tartott lemezbemutató bulijáról:

http://www.thesoundofarrows.com

összeállította: Biczó Andrea

https://recorder.blog.hu/2011/11/13/the_sound_of_arrows_voyage_a_teljes_album
The Sound Of Arrows: Voyage – a teljes album! (+ az összes videoklip)
süti beállítások módosítása