Die Antwoord: Fok Julle Naaiers (videoklip + mp3)

2011.11.08. 09:30, -recorder-

A 2010-ben világsztárrá lett – és abban az évben két magyarországi fesztiválkoncertet is adó – dél-afrikai Die Antwoord projektről (és titokzatos múltjáról) legutóbb idén márciusban írtunk a Rich Bitch klip és az amerikai független filmes Harmony Korine által rendezett Umshini Wam című rövidfilm kapcsán. A bizarr elektro-hiphop frontemberpár, Ninja és Yo-Landi Vi$$er most egy vadonatúj klipdallal kerültek újra reflektorfénybe, illetve azzal a hírrel, hogy a dal miatti vitákból kifolyólag alig egy év után otthagyják az Interscope lemezcéget, és TEN$ION című második albumukat 2012 elején már ismét magánkiadásban, digitális formában fogják kiadni, ahogy az elsőt, a 2009-es $O$-t (ami 2010-ben az Interscope-hoz tartozó Cherrytree Recordsnál erősen átalakított dalsorrenddel, a Fish Paste és Evil Boy kislemezdalokkal kibővítve rendes CD-kiadásban is megjelent). Az új lemezt beharangozó Fok Julle Naaiers (kb. Baszódjatok meg mind!) című friss dalt, melyben a harmadik Die Antwoord-alapítótag, DJ Hi-Tek, a „gay deejay” is kap egy versszakot, az együttes november 7-én tette ingyenesen letölthetővé és egy markáns videót is feltöltött hozzá (sőt mellé egy másikat is, ahol a fő rapper Ninja, azaz Watkin Tudor Jones elmagyarázza a politikailag korrekt amerikai közönségnek, hogyan kell érteni náluk a buzi vagy nigger szót).

a dalt a zenekartól ingyen letölthető itt:
http://zefshop.com/digital-products/die-antwoord-fok-julle-naaiers

a klip után pár órával publikált Faggot (Buzi) című kisfilmben Ninja elmagyarázza az amerikai közönségnek, hogy a dalon belül milyen kontextusban kell érteni bizonyos durva szavakat:

egy 2010-es Die Antwoord-kisfilm, melyben már hallható volt némi ízelítő a Fok Julle Naaiersből – 6:52-nél pedig Ninja pénisze is felvillant a WAT KAK JY? (Mit bámulsz?) tetoválással:

http://www.dieantwoord.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: mp3 die antwoord
https://recorder.blog.hu/2011/11/08/die_antwoord_fok_julle_naaiers_videoklip_mp3
Die Antwoord: Fok Julle Naaiers (videoklip + mp3)
süti beállítások módosítása