Johnny Depp a Rolling Stones és a ZZ Top gitárosa mellett is pengetett

2011.10.30. 12:40, -recorder-

Talán kevéssé köztudott, de Johnny Depp rockzenészként kezdte karrierjét, és – bár végül pályát módosított – azóta is szívesen ragad gitárt kezébe (a kilencvenes évek közepén a tiszavirág életű P együttes tagjaként egy albumot is kiadott és pár Oasis-számba is besegített). A 48 éves filmsztár néhány hónappal ezelőtt egy Alice Cooper-koncerten ugrott be gitározni és az Aerosmith-frontember Steven Tylerrel zenélgetett, az elmúlt egy hét leforgása alatt pedig két további veterán rockerrel is színpadra állt: előbb Billy Gibbonsszal, a ZZ Top nagyszakállú gitáros-énekesével dzsemmelt, majd pár nappal később a Rolling Stones-alapító Keith Richards társaságában pengette a húrokat legújabb filmje, a Rumnapló premierjének afterpartyján (a Félelem és reszketés Las Vegasban szerzőjének, a néhai Hunter S. Thompsonnak a regényéből készült film a tervek szerint december 1-jén a magyar mozikba is eljut). A meglepetésfellépésekről videókat is tudunk mutatni.

Szívesen dolgoznék vele újra. Remek gitáros a srác, mondtuk is neki, hogy bármikor kedve támad játszani velünk, jöjjön bátran. A klassz gitárosoknak mindig fenntartunk egy helyet, nálunk ő ugyanazon helyen áll, mint Brian May vagy Slash” – nyilatkozta Alice Cooper, miután júniusban a londoni 100 Clubban adott koncertjén a színész közreműködött az I’m Eighteen és School’s Out című dalokban (illetve az utóbbihoz csatolt Another Brick In The Wall part 2 Pink Floyd-feldolgozásban). Mindez pár héttel azután történt, hogy Steven Tyler épp Johnnyt hozta fel példaképp egy interjúban, ahol arról beszélt, miért volt jó döntés, hogy az Aerosmith Los Angelesbe helyezte át székhelyét: „Johnny Depp-pel írhatok közösen dalokat, amire otthon Bostonban nem lett volna lehetőségem. Néha csak úgy felhívom, hogy most átugrom és írunk egy dalt. Mire ő: Persze, gyere csak, de majd meg kell mondanod, hogy jól nyomom-e a Seasons Of Withert!” (egy 1974-es Aerosmith-klasszikus – a szerk.)

Talán ezek az elismerő szavak is hozzájárultak, hogy Depp életében újra előtérbe került a zene, mindenesetre az elmúlt egy hétben két meglepetésfellépése is volt. Először az austini Continental Clubban állt színpadra október 22-én a ZZ Topból ismert Billy Gibbons gitárossal egy másfél órás jam session keretein belül (ennek a koncertnek külön érdekessége volt, hogy zenélésben részt vett Bill Carter is, akivel Depp a kilencvenes évek közepén együtt játszott a már említett P zenakarban), majd három nappal később New Yorkban, a Maritime Hotelben pedig a még legendásabb Keith Richardsszal közösen pengetett. A Rumnapló premierjének afterpartyján épp Johnny Depp alkalmi kísérőzenekara, a JD Band szórakoztatta a közönséget a színpadon (a héten megjelent The Rum Diary filmzenelemezen mind Depp, mind a zenekar neve alatt szerepel két-két szám), mikor az addig az erkélyen mulató színész is kedvet kapott egy kis spontán zenéléshez – a Rolling Stones épp ott lévő gitárosával együtt! Richards és Depp – akik A Karib-tenger kalózai harmadik és negyedik részében apa-fiú párost alakítottak – a néhai blues zongorista Charlie Segar egyik negyvenes évekbeli sztenderdjét, a Key To The Highway-t adták elő, amelyet a Stones már 1964-ben feldolgozott.

és akkor most következzenek a videók:

ezen a 2010. augusztusi felvételen az arkanas-i Little Rockban egy polgárjogi rendezvényen Johnny Depp a Pearl Jam-frontember Eddie Vedderrel együtt kíséri Patti Smith-t :

Alice Cooper vendégeként 2011 júniusában Londonban:

ugyanaz kicsit rosszabb szögből, de jobb hanggal és az összes közös számmal:

az austini koncert Billy Gibbons és Bill Carter társaságában:

egy rajongói kommentárral bevezetett videó a Keith Richardsszal közös fellépésről – maga a dal 2:15-től:

a Rumnapló mozielőzetese:

részletek a Rumnapló filmzenelemezéről, a végén 4:00-tól a két verzióban – Johnny Depp zongorás és Patti Smith a capella előadásában – hallható The Mermaid Songgal és a kettő között egy JD Band-felvétellel:

.

a filmzenelemez részletes dallistája:

1. Volare (Nel Blu Di Pinto Di Blu) - Dean Martin
2. Rum Diary - Christopher Young
3. Suckfish and Snake - Christopher Young
4. Mother of Balls - Christopher Young
5. Chenault - Christopher Young
6. Flagged Me Smiling - Christopher Young
7. Pink Jelly Remains - Christopher Young
8. Rockin’ on Rooster (With My Dead Monkey’s Mother) - Christopher Young
9. Sweat Bee - Christopher Young
10. Cock-Of-The-Rock - Christopher Young
11. Black Note Blues - Christopher Young
12. My Car the Cockroach - Christopher Young
13. Neon Popsicles - Christopher Young
14. Hefti-Tefti - Christopher Young
15. He Must Be a Sadist - Christopher Young
16. Puerto Rican Piss-Off - Christopher Young
17. Whacking a Salesman - Christopher Young
18. The Biggest Crook in New Jersey - Christopher Young
19. Desperate Drunks and Postcard Loons - Christopher Young
20. The Mermaid Song (Instrumental) - Johnny Depp
21. What About El Monstruo? - JD Band
22. Roll Out the Roosters - JD Band
23. Kemp in the Village - Johnny Depp and JJ Holiday
24. The Mermaid Song - Patti Smith


http://www.rumdiarythemovie.com

összeállította:
Biczó Andrea

https://recorder.blog.hu/2011/10/30/johnny_depp_a_rolling_stones_es_a_zz_top_gitarosaval
Johnny Depp a Rolling Stones és a ZZ Top gitárosa mellett is pengetett
süti beállítások módosítása