Soap&Skin + Jack November

2011.10.19. 08:30, -recorder-

A38 Hajó, 2011. október 20.

Az A38 őszi-téli programja a szokásosnál is izgalmasabbnak ígérkezik: nem csak olyan legendák jutnak el végre hozzánk, mint a Serge Gainsbourg-szerzeményekkel érkező Jane Birkin (2012. január 22.), de olyan akutális elsőlemezes fiatal tehetségek is, mint poszt-dubstep színtéren feltűnt dalszerző-énekes Jamie Woon (december 16.) vagy a jelen ajánlónk apropóját adó Soap&Skin. A szappant és bőrt összeérintő név mögött egy stájerországi disznófarmon nevelkedett lány, egy bizonyos Anja Plaschg bújik meg, aki az Austropop és a Kruder & Dorfmeister duó után ismét felhelyezte Ausztriát a zenei térképre. Az 1990-es születésű Anja művészetével kapcsolatban egyaránt emlegetik Nico, Kate Bush, Meredith Monk, Sinéad O’Connor, Cat Power és Lisa Gerrard nevét is. Dalaiban a zongorát és a fájdalmas énekhangot időnként váratlan elektronikus effektek egészítik ki, már az első felvételein is, ráadásul azokat a bizonyos első felvételeket még 16 évesen jelentette meg!

Az időközben a színészkedésbe is belekóstoló (egy színdarabban épp Nicót alakító) dalszerző-énekesnő 2009-ben adta ki Lovetune For Vacuum című debütalbumát, mellyel szinte mindenhol remek kritikákat gyűjtött be, és számos díjat nyert. Hallhattuk Apparat szeptemberben megjelent The Devil's Walk albumán, egy prostituált szerepét játszotta a Stillleben című új osztrák filmben (melyet a jövő héten mutatnak be a bécsi Viennale fesztiválon), következő saját kiadványa pedig egy EP lesz 2012 legelején. A gyakran horrorisztikus megjelenésű Anja egy zongora és egy laptop előtt ülve adja budapesti szólókoncertjét, előtte pedig egy egyáltalán nem németes hangzású férfinév mögé bújó német lány, a szintén 21 éves Daniela Moos, vagyis Jack November állítja be az idegszálakat énekével és harmóniumjátékával .

Jegyár: 2000-2500 Ft

http://www.soapandskin.com
http://www.myspace.com/jacknovember 

az előző Soap&Skin-cikkünk alatt bemutatott videók mellett álljon itt egy összeállítás a 2010-es European Border Breakers Awards gáláról, ahol a Thanatos című dalát előadó díjnyertes zongorista-énekesnőt nem más konferálja fel, mint Jools Holland:

a Soap&Skinhez hasonlóan októberben Budapesten is fellépő Apparat új albumáról itt a Goodbye című közös dal, melyhez Anja a Kémek című 1928-as Fritz Lang-némafilmből állított össze videoklipet:

a Stillleben című osztrák film előzetese, 1:10-től a Voyage Voyage című nyolcvanas évekbeli francia táncdal Soap&Skin-féle feldolgozásának egy részletével:

egy sejtelmes részlet egy 2009-es Jack November-koncertből :

https://recorder.blog.hu/2011/10/19/soap_amp_skin_jack_november
Soap&Skin + Jack November
süti beállítások módosítása