Tom Waits: Back In The Crowd (kislemezdal)

2011.09.27. 23:55, -recorder-

Pont aznap, mikor kihirdették a Rock And Roll Hall Of Fame jövő évre esedékes jelöltjeit (egy sor nagy öreg mellett olyan „nem is olyan öreg” neveket is, mint a Beastie Boys, a Cure, a Red Hot Chili Peppers, a Guns 'N Roses vagy Eric B. & Rakim), új felvétellel áll elő az idei év egyik beiktatott veteránja, a 61 éves Tom Waits. Mint arról egy hónapja beszámoltunk, Waits október 24-én jelenteti meg hét év után az első igazi új sorlemezét Bad As Me címmel, és a skizofrén címadó dal után most máris itt második kislemezdal, lepukkant romantikájú spanyol gitáros Back In The Crowd, amit akár néhai Willy De Ville is énekelhetett volna (csak akkor nem lett volna lepukkant az a romantika).

a Back In The Crowd című új Tom Waits-felvétel a kislemezborító alatt hallgatható meg:

.

az előző kislemezdal óta eltelt egy hónapban született egy nevezetes Tom Waits-feldolgozás, Annie Clark, azaz St. Vincent készítette egy szál akusztikus gitárral a Spin magazin felkérésére, az 1985-ös Rain Dogs album egyik számából, a Tango Till They're Sore-ból:

...és még csak nem is ez volt az egyetlen Tom Waits-dal, amit Annie idén nyáron feldolgozott a Rain Dogsról, hiszen a Big Black Mariah-t is kezelésbe vette, ráadásul azt elektromos gitárral, amihez nagyon ért:

 

http://www.tomwaits.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: tom waits st vincent
https://recorder.blog.hu/2011/09/27/tom_waits_back_in_the_crowd_kislemezdal
Tom Waits: Back In The Crowd (kislemezdal)
süti beállítások módosítása