Portishead és Arcade Fire – jótékonysági meccsek

2011.09.05. 13:58, -recorder-

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Portishead vagy az Arcade Fire tagjai otthonosan mozognak az arénák világában, most azonban nem zenei teljesítményükkel, hanem foci-, illetve kosártudásukkal hívják fel magukra a figyelmet. Geoff Barrow és Win Butler is jótékonysági mérkőzéseket szerveztek szeptemberre, híres zenészhaverok társaságában – és a Portishead-meccsről már eredménnyel is tudunk szolgálni (sőt Geofftól egy friss Pink Floyd-feldolgozást is be tudunk mutatni).

Geoff Barrow-ék vasárnap anyavárosukban, a Bristol melletti Portisheadben villantották fel, hogy a focilabdával is tudnak bánni. Végül ugyan 2:1-es vereséget szenvedtek a Portishead Football Club öregfiúitól (akik Portishead Jurassic Sparks név alatt futottak ki a gyepre), de a jótékonysági mérkőzés több mint háromezer fontos bevételt hozott, amit részben magának az anyagi gondokkal küzdő klubnak, részben a Children’s Hospice South West nevű szervezetnek ajánlottak fel. Az egykori profi focisták ellen összerántott Portishead Band & Friends nevű csapatban nemcsak az együttes turnéfelállásának zenészei játszottak, de pályára léptek velük olyan bristoli legendák is, mint Roni Size és a Massive Attack-tag Daddy G, továbbá színészeket és egykori edzőket is maguk mellé vettek. (Szintén Geoff Barrow-hoz kapcsolódó hír, hogy a Portishead melletti mellékprojektjével, a BEAK>-kel készített a Mojo magazin által összeállított Pink Floyd tribute albumra egy érdekes Welcome To The Machine feldolgozást – ami cikkünk alatt egyből meghallgatható és le is tölthető).

Egy angol zenekarhoz ugye inkább a foci illett, a kanadai Arcade Fire amerikai származású vezére, Win Butler viszont a kosárlabda szerelmese. Az énekes két jótékonysági mérkőzésen is feltűnik a következő két hétben: először szeptember 10-én láthatják őt azok a szerencsések, akik ellátogatnak a torontói egyetem által megrendezett Rock The Court rendezvényre, ahol az afrikai szegény gyerekeket segítő Athletes For Africa és a hátrányos helyzetű kanadai fiatalokkal foglakozó St. Albans Boys & Girls Club nevű szervezeteknek gyűjtenek pénzt. A másik meccset pedig szeptember 24-én, a 10. POP Montreal International Music Festival keretén belül kerül rendezik POP vs. Jocks címmel, és Win mellett ott lesz öccse, Will Butler is, ahogy a Vampire Weekend dobosa, Chris Tomson is. A bevételt a DJ Sports Club nonprofit jótékonysági szervezetnek ajánlják fel, amely a Montreal szegényebb délnyugati kerületeiben élő 7 és 17 év közötti fiatalokat segíti.


íme a Welcome To The Machine című Pink Floyd-feldolgozás a Portishead-vezér Geoff Barrow hobbizenekarától, a BEAK>-től, melyet a basszista-énekes Billy Fullerrel (Fuzz Against Junk) és a dobos-billentyűs Matt Williamsszel (Team Brick) közösen üzemeltet:

 

összeállította: Soós Csaba

https://recorder.blog.hu/2011/09/05/portishead_es_arcade_fire_jotekonysagi_meccsek
Portishead és Arcade Fire – jótékonysági meccsek
süti beállítások módosítása