Patrice & The Supowers

2011.08.26. 08:00, -recorder-

Zöld Pardon, 2011. augusztus 28.

Patrice Bart-Williams egy igazi Manu Chao-szerű figura, olyan tekintetben is, hogy a származását nézve elég nehéz egy bizonyos nemzet zászlaja alá őt besorolni. A 32 éves reggae sztár Sierra Leone-i apától és német anyától származik, mindemellett sokan – tévesen – franciának hiszik (noha Franciaországban hatalmas rajongótáborral és párizsi lakcímmel is rendelkezik, de van lakása Kölnben és New Yorkban is). A kölni hiphop színtéren szocializálódott dalszerző-gitáros-énekes a legfőbb példaképei közé Bob Marley-t és Jimi Hendrixet sorolja – a zenéjében természetesen inkább az előbbi legenda hatása érvényesül, a Kings Of The Fieldben konkrét utalásokat is tesz Marley-ra, illetve közös szenvedélyükre, a focira. Eddig hat stúdiólemeze jelent meg, a legsikeresebb a 2005-ös Nile volt, a legutóbbi pedig a tavalyi One.

A ZP-be is ennek az anyagával érkezik, de egészen biztosan felcsendülnek a korábbi slágerei is, például a Soulstorm, a Clouds, az Another One és a Walking Alone is. Patrice már korábban is koncertezett nálunk, 2005-ben a budapesti New Orleans Clubban, majd 2007-ben a Balaton Soundon – ezt a mostani fellépését sem tanácsos kihagyni.

Jegyár: 400 Ft (XI. kerületi lakosoknak ingyenes)

http://www.patrice.net

Patrice: Music (2003)

Patrice: Soulstorm (2005)

Patrice: Nothing Better (2011-es klip, a One Love projekt keretében rajongók által forgatott és beküldött jelenetekkel megspékelve)

https://recorder.blog.hu/2011/08/26/patrice_amp_the_supowers
Patrice & The Supowers
süti beállítások módosítása