A Zene Hónapja az Odeon moziban

2011.07.01. 14:00, -recorder-

Mint azt már a hét elején, a Spike Jonze által rendezett Scenes From The Suburbs című félórás Arcade Fire-rövidfilm internetes premierjekor jeleztük, a július A Zene Hónapja a budapesti Odeon-Lloyd moziban. A Recorder támogatásával zajló – zenés filmeket, klipösszeállításokat és vizuális kamarakoncerteket kínáló – rendezvénysorozat nyitóestjén, július 1-jén 20 órakor kerül sor az ominózus Arcade Fire-kisjátékfilm nagyvásznas-mozitermes magyarországi bemutatójára. Az egyszeri – és ingyenes – vetítésre egyetlen nap leforgása alatt minden jegyet lefoglalt a lelkes közönség, tehát nem valószínű, hogy érdemes a helyszínen próbálkozni azoknak, akik nem tudtak regisztrálni, de aki lemarad az előadásról, az se essen kétségbe (a film megtekinthető a kanadai zenekar aktuális The Suburbs sikeralbumának bővített újrakiadásához járó DVD-n is – és ezt a nálunk csak egyedi rendelésre beszerezhető kétlemezes kiadványt a moziban rögtön elő lehet jegyeztetni).

Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat keretében az Odeon minden héten egy-egy alkalommal műsorra tűzi az általa forgalmazott zenei témájú filmeket (Young At Heart – Örökifjak, A látogató, Dobolj, ha tudsz!), továbbá a Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek című magyar dokumentumfilmet is, mely 2010-ben elnyerte a MÚOSZ-tól a legjobb dokumentumfilm díját, idén pedig a Filmszemle dokuszekciójának fődíját. A Zene Hónapja programjában szerepel a Kodály-generációk című dokumentumfilm is, amely eddig csak a Filmszemlén volt látható – és ott az Országos Diákzsűri különdíját kapta meg. Műsorra kerülnek klasszikus magyar zenés filmek is az elmúlt évtizedekből, mint az Ezek a fiatalok, a Szép leányok, ne sírjatok! vagy a Moziklip, sőt egy válogatás Antal Nimród videoklipjeiből is, melyeket így egybegyűjtve eddig csak a Titanic Filmfesztiválon lehetett látni 2002-ben.

A Zene Hónapja természetesen élő zenét is kínál, az Odeon több koncertnek is helyet ad majd: a sort július 8-án pénteken este a Noise of Irrational, a Senkicsodák, a Fuccs és Peter Ogi vizuális kamarakoncertre nyitja (már biztos az Ilhaam Project fellépése is 15-én, de még további koncertek is szervezés alatt állnak). A folyamatosan bővülő program részletesen hétről hétre a programmagazinokban és -portálokon, illetve a mozi honlapján olvasható.

http://odeonlloyd.com

(Recorder)

a Young At Heart – Örökifjak előzetese:

a Dobolj, ha tudsz! előzetese:

a Láthatatlan húrok – A tehetséges Pusker nővérek tévés előzetese:

https://recorder.blog.hu/2011/07/01/a_zene_honapja_az_odeon_moziban
A Zene Hónapja az Odeon moziban
süti beállítások módosítása