Grinderman: Mickey Mouse And The Goodbye Man (Joshua Homme Remix + animáció)

2011.05.11. 13:33, -recorder-

A Queens Of The Stone Age ugyan lemondta budapesti fellépését, de az ausztriai koncertre, május 12-én Grazba még eljuthat kétszer két szerencsés nyertes – lásd a Neon Music és a Recorder közös nyereményjátékát! A sorsolásra ma délután 5 órakor kerül sor, de hogy addig is hangulatban maradjunk, hallgassuk meg Josh Homme legfrissebb munkáját: egy remixet, melyet a QOTSA-főnök a Nick Cave vezette Grinderman 2010-es második albumának nyitódalából készített! A Mickey Mouse And The Goodbye Man 2011. június 17-én jelenik meg vinyl maxin, B-oldalán a Joshua Homme Remixszel – amit azonban mi már most bemutatunk!


A fáma szerint Josh egy Los Angeles-i étteremben futott össze Nick Cave-ékkel, és utána a Grinderman-producer Nick Launay segítségével tető alá hozták a remixet. Az eredetijében csaknem hatperces számot a Queens Of The Stone Age főnöke négypercesre feszesítette és stílszerűen robotikusabbá is tette, bár néha egy másik zenekara, az Eagles Of Death Metal juthat inkább eszünkbe. Nick Cave-éknek mindenesetre tetszett a végeredmény, legalábbis a fáma szerint.

A remixet a Spin magazin oldalán adták közre, itt rögtön hallható is:


a Miki egérről és a nagy gonosz farkasról szóló Grinderman-dal eredetije így hangzott:

ez pedig egy rövid animáció hozzá, melyet a román származású német grafikusnő, Ilinca Höpfner készített, Nick Cave személyes felkérése:

Ilinca Höpfner azért kapta a felkérést, mert már korábban is küldött Nick Cave-nek egy animációt, a Moonland című Bad Seeds-számhoz, és az nagyon tetszett az énekesnek:

végezetül pedig álljon itt egy másik animáció, a 2011 májusában indult Aqua Unit Patrol Squad One amerikai rajzfilmsorozat nyitánya, melyhez Josh Homme írta a főcímzenét régi haverja, a QOTSA mellett a Them Crooked Vultures szupergrupp-projektbe is besegítő Alain Johannes gitáros társaságában:

http://www.grinderman.com
http://ilihoepfner.de
http://qotsa.com

https://recorder.blog.hu/2011/05/11/grinderman_joshua_homme_remix
Grinderman: Mickey Mouse And The Goodbye Man (Joshua Homme Remix + animáció)
süti beállítások módosítása