Két kanadai zenekar oszlott fel egyszerre

2011.04.18. 13:29, -Recorder2-

A múlt héten - két egymást követő napon - két nemzetközileg jegyzett kanadai zenekar is bejelentette, hogy itt a vége: előbb a You Say Party adta hírül, hogy befejezi, majd a Stills dobta be a törölközőt. Érdekesség, hogy mindkét együttes öt tagból állt és fennállásuk alatt egyaránt három-három stúdióalbumot készítettek.

A You Say Party április 14-én jelentette be a feloszlását, szinte napra pontosan egy évvel az után, hogy tavaly áprilisban a dobosuk, Devon Clifford meghalt, miután koncert közben összeesett a színpadon. (Emiatt lemondták európai turnéjukat, benne a Pécsre meghirdetett fellépéssel.) A zenekar közleménye szerint nehéz évük volt, amely alatt fizikailag és mentálisan is annyira leblokkoltak, hogy nem akarják tovább erőltetni a dolgot. A nyugat-kanadai dancepunk együttes 2003-ban alakult, eredetileg You Say Party! We Say Die! néven, amit néhai zenésztársuk iránti kegyeletből rövidítettek le 2010-ben. Három stúdiólemezt adtak ki, az utolsó 2009-ben jelent meg.
 
Egy nappal a You Say Party után, április 15-én tudatta a világgal a Stills, hogy pontot tesz bő egy évtizedes pályafutásának végére. A montreali indie-rock zenekar honlapján olvasható búcsúüzenetből kiderül, hogy a szétválás baráti volt, a tagok pedig a jövőben külön folytatják majd a zenélést. A feloszlásuk hátterében kevésbé drámai okok állhatnak, mint a You Say Party esetében, a közleményük alapján legalábbis arra lehet következtetni, hogy egyszerűen kifújt a közös lendület. A Stills úgyszintén három stúdióalbumot hagy az utókorra; a harmadik elnyerte Az Év Alternatív Albuma díjat a 2009-es Juno Awards-on.

http://www.yousayparty.com

http://www.thestills.net

https://recorder.blog.hu/2011/04/18/kettos_zenekarhalal_kanadaban
Két kanadai zenekar oszlott fel egyszerre
süti beállítások módosítása