Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 14. hét

2011.04.16. 10:23, -recorder-

Ma van a Record Store Day, a független Lemezboltok Napja – bemutatjuk hát a hivatalos dalát, de csak 11. számként, előtte jöjjön a friss KHT10-összeállítás! Újra tombol a playlist-eklektika! Rövid sztoris kommentek minimális belemagyarázással. Magáról a zenéről alig adunk leírást, úgyis meg kell hallgatni a számokat ahhoz, hogy értékeljük. A poént nem kell mindig előre lelőni. (A számok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók, a letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben, a cikk alján pedig a képen látható alkalmi szupertrió klipjét is bemutatjuk.)

 

 

Paloma Faith, Graham Coxon & Bill Ryder-Jones: Desire
A félévente jelentkező Converse-sorozat legújabb exkluzív darabja. Hármuk közül talán csak Bill Ryder-Jones gitáros szorul bemutatásra, aki 2008-ban lépett ki a liverpooli Coralból.
http://play.converse.co.uk/?p=8337

Iceage: White Rune
Múlt héten több vezető zeneblog is bemutatta ezt a fiatal koppenhágai négyest. Hazájukban januárban jelent meg első lemezük, amit meglepően gyorsan kiadnak a világ más részein is.
http://stereogum.com/680052/iceage-white-rune/mp3s/

Tough Knuckles: Downtown Girl
Ezen a héten sem hiányozhat egy imádnivaló rövidke lo-fi popdal. Állítólag utolsó lemezét adja ki a brooklyni Tough Knuckles. Ez a majd három éve felvett szám az aktuális free download, amit rátettek a Vannawhite című albumra.
http://rcrdlbl.com/2011/03/07/premiere_tough_knuckles_downtown_girl

Pete & The Pirates: United
Mint azt korábban írtuk, májusban jön ki a Pete & The Pirates második nagylemeze (One Thousand Pictures). A karácsonyi ajándék mp3 óta kiadták már egy kislemezt (Come To The Bar), de az nem járta meg a KHT10-et. A legújabb United olyan mint egy régebbi Young Knives-dal. Nem is baj, hiszen a Young Knives épp most igyekszik szabadulni korábbi hangzásától.
http://www.artrocker.tv/news/article/pete-the-pirates-are-united-for-new-single

Dennis Coffey: Somebody's Been Sleeping (feat. Lisa Kekaula)
Dennis Coffey a detroiti soul zene leghíresebb fehér bőrű háttérembere. Persze érdemeit nem lehet Berry Gordy-éhoz hasonlítani, de éppen Gordy alkalmazta őt a Motownnál, ahol a legnagyobb hatvanas évekbeli slágerek zenei kíséretét adó Funk Brothersben gitározott. Coffey a virágkorát a hetvenes években élte, saját Scorpio című instrumentális slágeréből sokan vettek hangmintát, főleg hiphopperek. Legújabb címnélküli albumán öt számban híres emberek énekelnek. Ebben a kiválasztott dalban a Bellrays énekesnője – aki zenekarával a jövő héten, április 21-én lép fel a Dürer Kertben!
http://www.denniscoffeysite.com

Nicki Minaj: Girls Fall Like Dominoes
Az egzotikus amerikai rappercsaj legújabb slágerlistás dala a Big Bink 2009-es indie slágerét vette alapul.
http://www.killerhiphop.com/nicki-minaj-girls-fall-like-dominoes-sbtv-music-video/

Adeptus: Not Enough
Ezt a nyugis régi vágású house számot a Pitchfork mutatta be múlthéten. Erről a linkről pedig ingyenesen le is tölthető:
http://www.jusrhyme.com/2011/04/05/adeptus-not-enough/

Taperecorder: Gravel Mountain
A Taperecorder egy egyemberes (Marc Hug) hálószoba-zenekar, egy lemezt adott ki eddig, május elején The Devil Is A Busy Man címmel jön ki a legújabb. Kísérletezős, többnyire instrumentális elektronikában utazik. Nem hiszem, hogy sokat fogunk hallani róla a jövőben, ez a szám viszont nagyszerű, majdnem bigbeat!
http://rcrdlbl.com/2011/03/24/download_taperecorder_gravel_mountain

Cosmo Jarvis: Sure As Hell Not Jesus
Hetek óta halogatom a második Cosmo Jarvis-album első kislemezének bemutatását, mert még bőven van idő a megjelenésig. Azt lehet róla tudni, hogy piszkosul sok saját száma van, pedig még csak 21 éves. A srác részletes élettörténetét a mellékelt linken lehet tanulmányozni.
http://www.partisanpr.com/cosmo-jarvis/cosmo-jarvis-unveils-sure-as-hell-not-jesus-ep/

The Cab You Know: Lockup
Az első magyar dalpremier a KHT10-en! A Kecskemétről indult zenekar másfél éves szünet után adott magáról életjelet. Tagcsere utáni első felvételeiket februárban kitették Bandcamp-oldalukra, ami a legújabb Lockuppal egyetemben ingyenesen letölthető. Lesz pesti koncertjük a közeljövőben – majd időben szólunk.
http://thecabyouknow.bandcamp.com/

+1
The View: I Need That Record
A Record Store Day hivatalos dala.
http://www.nme.com/nme-video/the-view---i-need-that-record-video-exclusive/887402057001


összeállította: Lévai János
 

Paloma Faith + Graham Coxon + Bill Ryder-Jones: Desire

https://recorder.blog.hu/2011/04/16/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_14_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 14. hét
süti beállítások módosítása