Beastie Boys: Fight For Your Right Revisited (filmelőzetes) + Make Some Noise (mp3)

2011.04.08. 14:36, -recorder-

Nemcsak az Arcade Fire készített félórás kisfilmet nagyszerű The Suburs albumához, de Spike Jonze egy másik nagy haverzenekara, a Beastie Boys is pont egy hasonló hosszúságú rövidfilmmel kíséri 2011. május 2-án megjelenő Hot Sauce Committee, Part Two című visszatérő albumát (amiről közben kiderült, hogy lényegében az eredetileg 2009-re tervezett Hot Sauce Committee, Part One anyagára épül). A Fight For Your Right Revisited című filmet, melynek szakmai premierje januárban a Sundance fesztiválon volt, a New York-i trió egyik tagja, Adam Yauch, azaz MCA jegyzi (aki Nathaniel Hörnblowér álnéven már számos Beastie-klipet is rendezett) , s mint az a cím alapján már sejthető, 1987-es nagy rap-rock slágerük, a (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!) videoklipjének folytatásáról van szó.
 
A rögtön az 1987-es klipben megörökített durva buli után induló történetben a zenekar számtalan színész ismerőse felbukkan (Susan Sarandon, Laura Dern, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone, Shannyn Sossamon, Mary Steenburgen, Jason Schwartzman, Steve Buscemi, Orlando Bloom stb.), sőt magukat a Beastie-tagokat , Mike D-t, Ad-Rockot és MCA-t is jeles ifjú színészek játsszák: Seth Rogen, Elijah Wood és Danny McBride. A film egy pontján pedig még egy másik bizarr trióval is összefutnak, melynek tagjai a negyed századdal későbbi jövőből (tehát a mából) jött Beastie Boysnak mondják magukat – de őket sem maguk a rapperek alakítják, hanem John C. Reilly, Will Ferrell és Jack Black (a zenekar igazi tagjai rendőröket játszanak a filmben, ahogy egy másik nagy slágerük, az 1994-es Sabotage klipjében is tették, bár ezúttal kék egyenruhát viselnek).
 
íme a Fight For Your Right Revisited előzetese, a két „Beastie Boys” között zajló táncversennyel:


 
ez az eredeti Fight For Your Right klip 1987-ből:
 

 
ez már a 2011 májusában megjelenő új Beastie Boys-album egyik száma, a Make Some Noise, melyet a zenekar április elején tett közzé:


 
ez pedig az albumra szintén felkerülő Too May Rappers című szám Nas közreműködésével – a már 2009 őszén kiadott verziójában:
 
 

www.beastieboys.com

összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/04/08/beastie_boys_fight_for_your_right_revisited
Beastie Boys: Fight For Your Right Revisited (filmelőzetes) + Make Some Noise (mp3)
süti beállítások módosítása